SRBIN ULAZI U ISTORIJU FUDBALA: Veleobrt! Dušan Vlahović za ogroman novac pojačava giganta evropskog fudbala

Novosti online

22. 05. 2023. u 19:16

FUDBALER Juventusa Dušan Vlahović veoma je blizu selidbe u englesku Premijer ligu, ali izgleda da u toj trci za srpskim asoom više ne vodi Čelsi, koji je za njega "uzalud" ponudio 80 miliona evra, kako je to javio ESPN.

СРБИН УЛАЗИ У ИСТОРИЈУ ФУДБАЛА: Велеобрт! Душан Влаховић за огроман новац појачава гиганта европског фудбала

FOTO: Tanjug/AP

Američki medij je u nedelju tvrdio da je budući menadžer "plavaca" Maurisio Poketino insistirao da na "Stamford Bridž" dođe Vlahović, koji bi trebalo da bude ključni napadač Čelsija u narednim godinama.

Dodaje se  pritom da je Juventus u finansijskim problemima, da mu zbog novog oduzimanja bodova sledi neigranje Lige šampiona naredne sezone, što bi moglo da bude presudno u odluci da se proda Srbin za kog je u januaru prošle godine plaćeno Fjorentini 75 miliona evra.

Ali... izgleda da će naš reprezentativac u drugi veliki engleski klub. Jer u Čelsi - ne želi.

Najpre, najnovije vesti o srpskom golgeteru glase: čelnici Mančester junajteda spremni su da plate čak 90 miliona evra za Dušana Vlahovića, kako to javlja britanski "Dejli mejl". 

Sa druge strane, sam 23-godišnji Vlahović, kako tvrde engleski mediji, uopšte ne želi u Čelsi jer "plavci" sledeće sezone neće igrati u evropskim takmičenjima, dok je otvoren za pregovore o prelasku na "Old Traford", jer će klub gotovo izvesno igrati u Ligi šampiona od jeseni.


Menadžer Mančester Junajteda Erik Ten Hag je kao prioritet u prelaznom roku zacrtao dovođenje dva vrhunska napadača, a osim reprezentativca Srbije, na listi želja su i Hari Kejn iz Totenhema, Rasmus Hejlund iz Atalante i Viktor Osimen iz Napolija.

Podsetimo, Vlahović je i pored čestih problema sa povredama postigao 13 golova u svimktakmičenjima za Juventus ove sezone, a odlične partije pružio je u dresu reprezentacije Srbije u martu protiv Litvanije i Crne Gore kad je postigao tri gola.

Pređe li u Mančester junajted za 90 miliona evra, to će biti 16. najveći transfer svih vremena.

Na toj, 16. poziciji je trenutno "usamljen" Gonzalo Iguain, koji je 90 miliona evra koštao upravu Juventusa kada je Argentinca dovodio iz Napolija 2016. Tik iznad Iguaina (i, moguće, Vlahovića), na listi najskupljih transfera u istoriji fudbala je - Kristijano Ronaldo, čiji je prelazak baš iz Mančester junajteda u Real koštao 94 miliona evra 2009. godine.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna