DA LI ĆE NIKOLA JOKIĆ IGRATI ZA SRBIJU NA MUNDOBASKETU? Selektor Svetislav Pešić objasnio tešku situaciju u kojoj su "orlovi"

Novosti online

22. 05. 2023. u 19:01

SELEKTOR košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, bio je gost u emisiji "Jedan dobar dan" na "RTS-u" gde je govorio o Nikoli Jokiću i tome da li će on igrati na Mundobasketu.

ДА ЛИ ЋЕ НИКОЛА ЈОКИЋ ИГРАТИ ЗА СРБИЈУ НА МУНДОБАСКЕТУ? Селектор Светислав Пешић објаснио тешку ситуацију у којој су орлови

FOTO: FIBA.Basketball

Iskusni stručnjak istakao je problem kalendara i zgusnutog rasporeda koji imaju klubovi tokom sezone.

- Nije čak bilo tako ni u mojoj prethodnoj etapi 2001. i 2002. godine. Sve se to promenilo. Prioriteti, sistem takmičenja koji je katastrofalan. Pričam o tome, čuju me, ali ne slušaju. Sistem utakmica je naporan zbog broja utakmica. Igra se prvenstvo, Evroliga, kupovi, superkupovi, pa najbolji igrači igraju za reprezentaciju, tako da sezona u Evropi kreće od treće nedelje septembra, a završava se sredinom juna meseca. Primera radi, Kalinić u Barseloni će završiti sezonu negde između 15. i 20. juna, a nama kreću pripreme za Mundobasket 20. jula. Mesec dana odmora za porodicu, regeneraciju, privatne potrebe. Jednostavno, telo ne može da izdrži. Dolaze povrede. Izgubili smo Lučića, ne znamo šta će biti sa Kalinićem. Igrači Partizana i Zvezde igraće do 15. juna. Nikola (Jokić) vodi 3:0, za njega je dobro da pobeđuje, a za nas da što pre završi. Mi bi da igra do kraja i da dođe u reprezentaciju. Bez odmora - rekao je Pešić.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo u košarci igra se od 25. avgusta do 10. septembra u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Srbija će na Mundobasketu igrati u grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola