"VERUJEM DA MOŽEMO DO DRUGOG MESTA!" Duljaj pred Čukarički: Ako je problem u meni može lako da se reši

Novosti online

22. 04. 2023. u 16:38

ČUKARIČKI i Partizan, čin drugi. Pre samo dva dana "brđani" su trijumfovali sa 1:0, a crno-beli će sutra u prvom meču plej-ofa Superlige Srbije pokušati da se revanširaju ekipi sa Banovog brda.

ВЕРУЈЕМ ДА МОЖЕМО ДО ДРУГОГ МЕСТА! Дуљај пред Чукарички: Ако је проблем у мени може лако да се реши

FOTO: M. Vukadinović

Trener kluba iz Humske, Igor Duljaj, svestan je da njegovi izabranici nemaju više pravo na grešku, jer drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona može postati nedostižno.

- Nije lako igrati sa istim rivalom dve utakmice u četiri dana. Čak i da smo dobili veoma je teško pripremiti ekipu za ono što nas očekuje. Ulog je veliki, ali ne bih se žalio. Moramo da se suzbijemo, da vidimo ko je dostojan dresa Partizana, da vidimo i da li sam ja dostojan da predstavljam klub. Nema više izgovora, te loša atmosfera, ovo, ono... Sve može da se desi u životu, ali niko ne može da ti oduzme da se boriš na terenu - rekao je Duljaj na konferenciji pred novi meč sa Čukaričkim.

Strateg "parnog valjka" veruje da Partizan može sezonu da završi na drugom mestu. Ekipa trenutno zaostaje za TSC-om i Čukaričkim pet bodova.

- Verujem da možemo do drugog mesta. Da ne verujem otišao bih. Najlakše je pobeći, ali morate da verujete u ono što radite. Ukoliko izgubite nadu, sve je džabe. Ulog je ogroman, nekoliko miliona ljudi voli i poštuje Partizan i znam da je to pritisak, ali to je Partizan.

Tek posle današnjeg treninga biće poznato na koje igrače će moći da računa. Poznato je samo da u timu neće biti Patrika Andradea koji je obnovio povredu.

- Imamo trening danas i videću u kakvom su stanju neki igrači koji su počeli prethodnu utakmicu i na osnovu toga ću izabrati startnih 11. Sigurno će biti promena, iz ovog ili onog razloga. Razgovarali smo dan posle utakmice, ali nemamo pravo da se žalimo na bilo šta. Partizanov dres je težak, igrači igraju u velikom klubu i moraju tako da se ponašaju. Postoji kriza, kao i u drugim klubovima, ali bavimo se poslom kojim se bavimo i nema opravdanja. Nadam se da će Dijabate biti dobro. Ima male zdravstvene probleme i bio bih srećan ukoliko on bude mogao da trenira danas i da konkuriše za sutrašnju utakmicu, ali to u ovom trenutku ne znam.

Otkrio je potom i da je u stalnom kontaktu sa upravom kluba.

- Redovno se čujem sa sportskim direktorom, pričamo, analiziramo. Rekao sam ono što mislim i ono što osećaju igrači. Ne predajem se i ako je problem u meni mogu veoma lako da ga reše, ali neću bežati. Radim svoj posao pošteno i od srca. Da li je to dovoljno? Pokazuje se da možda nije, međutim dokle god postoji šansa ne predajem se. Ciljeve nisam ja postavio već ih Partizan postavlja. Ne možemo da budemo prvi, ogromna je razlika. Možemo da ostanemo bez Evrope, ali i da budemo drugi. Sve zavisi od nas i moramo da se borimo, druge nema.

Za kraj se osvrnuo i na to što protiv Čukaričkog, ali i najverovatnije u večitom derbiju neće imati podršku navijača.

- Zbog koga se igra ako ne zbog navijača? Voleo bih da stadion bude pun i neka skandira ko šta hoće. Čak i protiv mene. Volim da vidim ljude na stadionu. Bez njih je mrtva atmosfera i izgleda žalosno. Na dolazak navijača utiče i kako mi igramo jer samo dobrom igrom možete privući navijače. Biće mi žao ukoliko se derbi bude igrao bez publike - zaključio je Duljaj.

Utakmica Čukarički - Partizan igra se sutra od 18.30.

BONUS VIDEO: NE MOŽE BEZ INCIDENATA: Ovo se desilo na kraju utakmice Čukarički - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a