KAKVA JURNJAVA ZA ČUDOM: Čelsi plače zbog zicera za podvig u Ligi šampiona, Real sve izdržao!

Novosti online

18. 04. 2023. u 22:54 >> 22:54

REAL Madrid se plasirao u polufinale Lige šampiona nakon što je, posle pobede nad Čelsijem od 2:0 na svom terenu, u londonskom revanšu trijumfovao takođe sa tim rezultatom.

КАКВА ЈУРЊАВА ЗА ЧУДОМ: Челси плаче због зицера за подвиг у Лиги шампиона, Реал све издржао!

FOTO: Tanjug/AP

Spektakularan meč priredili su ovi takmaci, iako su mnogi očekivali malo toga od "plavaca" koji su posrtali na svim frontovima, angažovali privremenog trenera, a za vikend izgubili od Brajtona (2:1).

Ipak, ekipa Frenka Lamparda se priličo "isprsila" pred evropskim vladarom, ostavila za nijansu bolji utisak u prvom poluvremenu, u čijoj je završnici imala i kolosalnu priliku, no bravura golmana Kurtoa, koji je zaustavio šut Kukurelje sa ugla peterca, spasila je Real.

Madriđani su imali svoje dobre prilike za vođstvo u uvodnom delu revanša, Rodrigo je pogodio spoljnu ivicu stative, Vinisijuš potklonicom prokockao idealnu šansu za 0:1 u 41. minutu, ali su upravo njih dvojica bila i najzaslužnija što je ekipa Karla Anćelotija i dala gol kojim su raspršeni snovi londonskog kluba.

Usred velike inicijative "pavaca" koji su "pucali" sa svih pozicija, u 59. minutu Real je prvi put zatresao mrežu suparnika.

Pobegao je tada u kontri junak ovog trijumfa, Rodrigo, Čaloba koji je ga je pratio na tom desnom krilu napada - uklizao je u "prazno", a onda je Realov fudbaler ubacio nisko loptu ka drugoj stativi gde je bio Vinisijuš. Kako se odbrana Čelsija tu konsolidovala, Brazilac koji je bio u posedu - video je da je njegov nesuđeni asistent, koji se prilično natrčao, već stigao u srce kaznenog prostora. Vinisijuš je upravo "povratnom" proigrao Rodriga, a ovaj rutinski, sa 7-8 metara doneo važnu prednost Realu. 

Uzaludni su bili "potezi očajnika" kojima je pribegao Lampard, njegovo ubacivanje u igru Žoaa Feliksa, Sterlinga i Mudrika nije se isplatilo, a Real je totalno ofanzivnu postavku rivala kaznio.

Deset minuta pre kraja, po levoj strani madridskog napada loptu je dobio Vinisijuš, vratio je u sredinu za Fedea Valverdea koji je nadmudrio svog čuvara, izašao pred golmana i nesebično, "produžio" akciju na desnu stranu gde je potpuno sam bio Rordigo. On se s loptom maltene ušetao u mrežu, potvrdivši tim potezom da je čak 11. uzastopni put gigant iz Madrida ušao u polufinale elitnog evropskog klupskog nadmetanja.

U polufinalu mu se pridružio i Milan, koji je u vrlo uzbudljivom meču izbacio iz Lige šampiona lidera italijanske Serije A, ekipu Napolija.

Čelsi - Real Madrid 0:2 (prvi meč 0:2)

90' - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade vremena

90' - Iznervirao se Ukrajinac (iako mu gol ne bi bio priznat) pa je frustraciju pokazao prekršajem zbog kog je dobio žuti karton.

87' - U ofsajdu se, naknadno pokazanom, našao Mihailo Mudrik, ali "momak od skoro 100 miliona evra" nije iskoristio šansu za koju se izborio trkom iza leđa odbrane Reala: šutirao je iskosa s leve strane - previše ukoso u levu stranu.

80' - Nadmudrili su kompletnu defanzivnu postavku rivala Madriđani, po levoj strani je loptu dobio Vinisijuš, vratio u sredinu za Fedea Valverdea koji je nadmudrio svog čuvara, izašao pred golmana i nesebično, "produžio" akciju na desnu stranu gde je potpuno sam bio Rordigo koji se s loptom maltene ušetao u mrežu. Sve je ovde gotovo, 11. put u nizu Real će igrati u polufinalu Lige šampiona. Nestvaran učinak...

80' - Gol! Real vodi sa 0:2, Rodrigo još jednom strelac, deo publike Čelsija napušta tribine!

77' - Menja i Karlo Anćeoti. Dani Sebaljos ulazi u Realovu postavu umesto Tonija Krosa. A u Čelsiju Haverca menja Mejson Maunt.

73' - Pokušava Čelsi presingom na celom terenu da dođe što pre do lopte. A što pre i do pogotka. Tri mu trebaju za produžetke...

Detalj sa utakmice Čelsi - Real / FOTO: Tanjug/AP

68' - Na sve ili ništa kreće Frenk Lampard, koji menja postavu Čelsija. Žoao Feliks, Rahim Sterling i Mihailo Mudrik ulaze u igru za "plavce". Totalna ofanziva. (Izašli su Galager, Fernandez i Kukurelja)

66' - Dve prilike, na dve strane terena. Enco Fernandez je izveo svoj najbolji potez u dosadašnjem toku revanša, no njegov šut je odbranio Realov golman Kurtoa, a loše se po napadača završila i akcija Madriđana, u kojoj je Benzema oprobao udarac, iz okreta i u padu, a bio nedovoljno precizan.

59' - Pobegao je u kontri Rodrigo, po desnom krilu, Čalobi koji je uklizao u "prazno", a onda je Realov fudbaler ubacio nisko loptu ka drugoj stativi gde je bio Vinisijuš. Kako se odbrana Čelsija tu konsolidovala, Brazilac koji je bio u posedu - video je da je njegov nesuđeni asistent, koji se prilično natrčao po desnoj strani, već stigao u srce kaznenog prostora. Vinisijus je upravo "povratnom" proigrao Rodriga, a ovaj rutinski, sa 7-8 metara doneo važnu prednost Realu. I veliku, jer je ukupan rezultat sada 3:0 za Madriđane.

58' - Gol! Real vodi, Rodrigo strelac za 0:1!

57' - Novi šut Čelsija, koji je u velikom naletu, ali novi slab šut... Haverc je oprobao udarac, i to nedovoljno kvalitetno za meč Lige šampiona.

Detalj sa utakmice Čelsi - Real / FOTO: Tanjug/AP

55' - Raste uzbuđenje na "Stamford Bridžu", jer Čelsi trenutno igra i bolje i opasnije od Reala. Izborio je prekršaj rivala (Militaa) na levoj strani svog napada, a posle centaršuta koji nije bio loš, ali ne ni mnogo opasan - "plavci" su uspeli da brzo osvoje loptu, no udarac Enca Fernandeza nije bio dovoljno snažan niti precizan da bi se rezultat promenio.

52' - Velika prilika za Čelsi! Posle centaršuta s desne strane lopta je malo "zastala" u kaznenom prostoru Reala, na nju je, svega 7-8 metara od gola rivala, natrčao Kante, šutirao je snažno, no lopta je poletela samo metar - i šut je bio izblokiran.

50' - Čelsijev Ris Džejms je dobio žuti karton i moraće da propusti narednu utakmicu ako "plavci" prođu dalje.

48' - Dok se igra ne rasplamsa u nastavku revanša, pogledajte i foto-priču najzanimljivijeg detalja dosadašnjeg toka utakmice, kada je Tibo Kurtoa "skinuo" zicer Marku Kukurelji i oduševio klupske kolege:

46' - Počelo je drugo poluvreme

Kraj poluvremena! Vrlo, vrlo zanimljivog! U prvom delu revanša Čelsi je uspeo da preokrene zbivanja u svoju korist nakon početne inicijative Reala, pa je tokom uvodnih 45 minuta domaćin imao više lopte u svom posedu (51%), a i više šuteva (6 naspram 5, s tim da su oba takmaca po dvaput šutirala u okvir gola).

45' - Kako slave igrači Reala odbranu Kurtoe! Skoro svi ga grle. A i ne čudi. Posle vrlo dobre akcije Čelsija, po desnoj strani, lopta je levo došla do usamljenog Kukurelje koji je šutirao sa ugla peterca, ali je golman Madriđana uspeo da mu "uđe" u šut i izvrsnom intervencijom sprečio vođstvo Čelsija. Da je sada gol "pao", "plavcima" bi bio mnogo lakše da ka podvigu jure u narednih 45 minuta. Ovako im i dalje nedostaju dva pogotka da bi anulirali zaostatak iz Španije.

43' - Odlična kontra Reala. Valverde se izvrsni probio po desnoj strani, pretrčavši oko 60-70 metara, Vinisijuš je odvukao čuvare u sredinu šesnaesterca, a proigrani Benzema kod dalje, leve stative - loše zahvatio loptu. Istini za volju, bila mu je i prejako i malo predaleko poslata.

41' - Auh, velika šansa za Real! Potklonicom je Vinisijuš Žunior udario loptu nakon što je umakao čuvaru i došao u idealnu priliku da sa 6, 7 metara, iskosa s leve strane, u mrežu sprovede centaršut s desnog krila. Promašio je celu metu!

Detalj sa utakmice revanša četvrtfinala Lige šampiona između Čelsija i madridskog Reala / FOTO: Tanjug/AP

39' - Čelsi pokušava (i neretko uspeva) da dodavanjima kroz sredinu pronađe pukotine u odbrani Reala, no dodavanja su vrlo malo neprecizna, te mreža gostiju i dalje miruje jer još uvek nema šuta koji bi ugrozio Kurtou.

35' - Javna opomena i za Čelsijevog igrača. Žuti karton dobio je Kukurelja.

32' - Sve uzbudljiviji duel. Najpre dobra akcija Čelsija, koju je u poslednji čas prekinuo ofsajd, a onda novi šut Reala koji Arizabalaga brani - Modrić se lepo "provukao" po desnoj strani napada i uputio nizak udarac, koji je golman "plavaca" skrenuo u korner. Posle njega, domaćini su otklonili opasnost.

28' - Vrlo kvalitetna dodavanja Reala omogućila su "kraljevskom klubu" da dođe do šuta, no Vinisijuš (za kog se ispostavilo kasnije da je u malom ofsajdu) iskosa s leve strane je šutirao u bliži ugao, gde je loptu i sačekao golman Čelsija Arizabalaga.

25' - Galager je centrirao s leve strane, a Kamavinga lukavo, kao da ima 20 godina iskustva, a ne toliko od rođenja, nadmudrio Haverca i njegove kolege iz Čelsijeve ofanzivje i - propustio loptu da izađe van terena.

22' - Žuti karton za Realovog Militaa. Ako Madriđani prođu dalje, neće moći da igra u prvom meču polufinala.

20' - Stativa! Uvraća Real preko Rodriga, koji se lepo snašao na desnoj strani napada i izgradio sam sebi poziciju za šut, no loptom pogodio okvir gola, posle čega je ona otišla u gol-aut. 

17' - Tri kornera je u kratkom roku izveo Čelsi, nije uspeo iz njih da pripreti, ali jeste posle jednog tropoteznog pokušaja da se Haverc dobro proigra u srcu Realovog šesnaesterca. Ipak, lopta mu je bila previsoko upućena, pa je jedno defanzivno odigravanje grudima omogućilo golmanu Madriđana da preuzme posed.

Detalj sa revanš utakmice četvrtfinala Lige šampiona Čelsi - Real Madrid / FOTO: Tanjug/AP

14' - Primirili su igrači engleskog kluba goste iz Španije. Sve bezopasnije deluju dodavanja Reala, a sve je češće Čelsi s loptom u posedu na suparničkoj polovini.

10' - Auh, kakva prilika za Čelsi! Prva, ali iznenadna i velika. Posle dugačkog dodavanja "plavaca" i njihovog pokušaja da priprete niskim centaršutem s desne strane, lopta se odbila baš pred njihovog vezistu Kantea koji je bio sam na oko 13-14 metara od gola, no šutirao je "iz prve" levicom - tik pokraj spoljne ivice stative!

7' - Čelsi na momente igra u formaciji 5-3-2, i to kada se brani. To je u ovim trenucima dovoljno da se spreče opasni napadi Reala (Vinisijuš je malopre probao da centrira ka Benzemi, ali prejako je to učinio), no cilj londonskog kluba nije samo da bude u defanzivi, već da nadoknadi dva gola zaostatka. Zasad od te "nadoknade" nema ni traga ni glasa.

5' - Iako "plavcima" treba pobeda, i to velika, u prvih pet minuta 69% vremena je loptu u svom posedu imao madridski tim.

3' - Uvodni pokušaji i jedne i druge ekipe okončali su se ispred suparničkih šesnaesteraca

1' - Revanš na "Stamford bridžu" je počeo!

20.30 - Podsetimo, večeras se igra još jedan revanš, a utakmicu Napoli - Milan možete da pratite u posebnom blogu uživo portala "Novosti".

20.17 - Evo i startnih postava:

Čelsi: Arizabalaga - Čaloba, Silva, Fofana - Džejms, Kante, Fernandez, Kovačić, Kukurela - Galager - Haverc

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Militao, Alaba, Kamavinga - Valverde, Kros, Modrić - Rodrigo, Benzema, Vinisijuš

Uoči meča

Naizgled, "sve je gotovo". Real Madrid je dobio prvi susret sa 2:0. Čelsi je nastavio da posrće na svim frontovima, pa je za vikend izgubio od Brajtona sa 2:1.

Real možda može da zaboravi na špansku titulu, ali ne i na evropsku.

Dao je gol na sedam poslednjih gostovanja u Ligi šampiona. Dobio je tri od poslednja četiri gostovanja engleskim klubovima, uključujući i prošlogodišnjih 1:3 u Londonu. nije tako davno ni onih 5:2 protiv Liverpula minulog meseca. 

Trener Karlo Anćeloti je odmorio dobar deo prvotimaca u subotnjoj prvenstvenoj pobedi protiv Kadiza (2:0), ali što zbog povreda Tonija Krosa i Vinisijusa Žuniora, što zbog činjenice da se na klupi Čelsija, makar privremeno, vratio Frenk Lampard (koji, pritom, ima na raspoloaganju ekipu u koju je uloženo skoro pola milijarde evra u prethodnih godinu dana) - čudo ne treba isključiti... Dok Real to ne ozvaniči.

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!