LEGENDA JUNAJTEDA OTVORILA DUŠU: Maltretirali smo Ronalda, svakog dana je plakao

Novosti online

18. 04. 2023. u 13:00

LEGENDARNI štoper Mančester junajteda, jedan od najboljih na svetu, Rio Ferdinand govorio je o tretmanu koji je Kristijano Ronaldo imao u klubu po dolasku 2003. godine.

ЛЕГЕНДА ЈУНАЈТЕДА ОТВОРИЛА ДУШУ: Малтретирали смо Роналда, сваког дана је плакао

FOTO: Printskrin/Dubz

Za portugalskog asa nije sve bilo glatko od dolaska iz Sportinga 2003. godine pa do prelaska u Real Madrid šest godina kasnije. Ferdinand se prisetio kako su on i stariji igrači često "mučili" Ronalda, ali sve kako bi mu izgradili samopouzdanje i karakter.

- Videli smo ga kakav je bio kada nam je došao u klub. Znali smo da je dobar igrač, ali smo morali da ga napravimo jakim za engleski fudbal. Nije imao "petlju", naš je posao bio da ga očvrsnemo na sve moguće načine. Za taj deo bili smo zaduženi Kvinton Fortun i ja. Znali smo da ga toliko iznerviramo da je često plakao, graničilo se sa maltretiranjem, prisetio se Ferdinand.

Nije želeo da otkrije šta su mu sve priređivali, ali je ponovio:

- Sve smo to radili da očvrsne. Morali smo da ga izgradimo, a znali smo da će to i prihvatiti. Ništa prema njemu nije bilo iz zle namere.

Ronaldo je na kraju, od 2007. do 2009. godine osvojio tri titule šampiona Engleske, a potom je za 80.000.000 evra prešao u Real.

- Nije voleo da gubi. Nije mogao da me dobije ni u stonom tenisu, razvaljivao sam ga. Znali smo da se takmičimo svakog dana pred trening, kao lagano zagrevanje. Na kraju me je pobeđivao, bili smo kao Federer i Nadal, dva najbolja igrača stonog tenisa u klubu. Opet, kada bi izgubio, plakao bi, rekao je Ferdinand.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju