KAKVE VESTI ZA SRPSKU KOŠARKU! Zvezda i Partizan i naredne sezone u Evroligi?

Novosti online

18. 04. 2023. u 09:46

EVROLIGAŠKA sezona ulazi u samu završnicu, kreće top 8 faza, a onda i fajnal-for u Kaunasu, čime će se staviti tačka na sezonu 2022/23.

КАКВЕ ВЕСТИ ЗА СРПСКУ КОШАРКУ! Звезда и Партизан и наредне сезоне у Евролиги?

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

A koliko je ozbiljno takmičenje najkvalitetnije na Starom kontinentu pokazuje podatak da su već krenule pripreme za sledeću sezonu. 

Crvena zvezda, Partizan i Virtus glavni su kandidati za tri vajld karte koje će Evroliga dati za sezonu 2023/24!

Ovu informaciju javio je specijalizovani košarkaški portal "Eurohups" koji je najavio da će čelnici borda Evrolige danas zasedati i razgovarati o mogućem proširenju od 2024. godine.

- Ne očekujte promene za narednu sezonu. Sastav timova mogao bi da bude gotovo identičan. Monako je obezbedio mesto u plej-ofu, čime je dobio pravo da ostane u takmičenju nakon što se kvalifikovao preko Evrokupa. Virtus i Valensija nisu u plej-ofu i zato će pobednik Evrokupa dobiti priliku da igra Evroligu, uz tri vajld karte. Virtus, Zvezda i Partizan su favoriti, imajući u vidu da će jedna vajld kard pripasti šampionu ABA lige - pri čemu je Valensija dobila odmor u Evrokupu pre nego što se trijumfalno vrati u novu halu 2024. godine - piše u tekstu "Eurohupsa."

Takođe, napominje se da će biti održan i razgovor sa FIBA, te da dosta toga zavisi od njega. U planu su neke novine kada su u pitanju klubovi iz Londona i Pariza, možda i Dubaija. Razgovaraće se i o proširenju EL na dve konferencije, kao i mogućnosti da EL timovi ne igraju domaća takmičenja pre plej-ofa.

Evroliginu A licencu trenutno ima 13 klubova: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpija Milano, Olimpijakos, Panatinaikos, Anadolu Efes, Fenerbahče, Žalgiris, Makabi Tel Aviv, Asvel, Alba, Bajern i CSKA, s tim da Rusi neće igrati ni ove sezone zbog situacije sa Ukrajinom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?