"ZARIO" NOŽ U LEĐA ĐOKOVIĆU: Novak mu dva puta pomogao, a on mu vratio na ružan način

Novosti online

18. 04. 2023. u 09:08

Italijanski teniser Lorenco Muzeti priznao je da Novak Đoković po njemu nije najbolji igrač svih vremena u "belom sportu".

ЗАРИО НОЖ У ЛЕЂА ЂОКОВИЋУ: Новак му два пута помогао, а он му вратио на ружан начин

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Muzeti je u osmini finala Monte Karla priredio senzaciju eliminisavši najboljeg na svetu, što mu je bio prvi trijumf nad srpskim asom u međusobnim duelima.

Već u četvrtfinalu Lorenco je završio učešće na mastersu u Kneževini, jer je poražen od zemljaka Janika Sinera, koji je u polufinalu ispao od kasnijeg finaliste Danca Holgera Runea.

Tokom razgovora za "Gio Journal", trenutno 20. igrač ATP liste je rekao:

- Za mene je Federer najveći teniser svih vremena. On mi je bio izvor inspiracije, šteta što nisam imao priliku da igram protiv njega. Kada je u pitanju moj san, on je da budem prvi reket sveta i da osvojim što više grend slem titula - rekao je Italijan.

Muzeti je Noleta dobio sa 2:1 u setovima, u meču koji je prekidan zbog kiše i trajao je blizu četiri časa. Odmah u sledećem kolu Lorenco je položio oružje, osvojivši samo četiri gema protiv zemljaka Janika Sinera.

Lorenco Muzeti i Novak Đoković imaju neobičnu konekciju. Naime, tokom Ju-Es opena 2021. godine Njujork je pogodilo veliko nevreme, zbog čega su organizatori turnira imali ogromne probleme i poteškoće. Upaljen je crveni meteoalarm, izdato je upozorenje za tornado, a mladi teniseri našli su se u panici jer, za razliku od prvih deset tenisera, nemaju finansijskih sredstava za smeštaj koji bi im omogućio sve potrebne uslove.

Novak je tada šmekerski uskočio u pomoć mladom Muzetiju (21), pa ga je pozvao u svoju vilu u Nju Džerziju, a Italijan nije krio oduševljenje i zahvalnost.

- Bili smo u predivnom mestu u Nju Džerziju. Novak me je pozvao u vilu u kojoj boravi tokom Ju-Es opena. Kuća je ogromna, ima svoj park i pokriveni teniski teren. Vlasnik je imućni čovek kod koga je Đoković gost tokom ovog grend slem turnira. Fenomenalno iskustvo, zahvalan sam mu na tome.

Još jedna zabavna priča veže Novaka i Muzetija. Naime, Italijan je tokom školovanja imao problem, jer je zbog ispita propustio turnire u Haleu i Kvinsu, zbog čega se našao u nezavidnoj situaciji. Tada je u pomoć uskočio Đoković, koji je svoj privatni avion ustupio Muzetiju. Odvezao ga je do rodne Karare, a potom i do Londona kako bi mladi Italijan stigao da zaigra i na Vimbldonu.

A Muzeti mu je vratio na ovaj način...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave