MESIJA PLAĆAJU ULAZNICAMA I DRESOVIMA: Barselona ne odustaje od legendarnog fudbalera

DOK pregovori rukovodstva Pari Sen Žermena sa Lionelom Mesijem sve više zapadaju u bezizlaz, njegov bivši klub Barselona čini sve da izvede "vratolomiju" i vrati ga u svoje redove.

МЕСИЈА ПЛАЋАЈУ УЛАЗНИЦАМА И ДРЕСОВИМА: Барселона не одустаје од легендарног фудбалера

FOTO: Tanjug/AP

- Više od 90.000 ljudi na Nou kampu jednoglasno je skandiralo "Mesi, Mesi". To se nije dogodilo pre tri godine, kada je Argentinac nizao golove pod bojama Barselone. Bilo je to protekle nedelje, povodom Kings Lige, takmičenja timova sa sedam igrača koji je organizovao Žerar Pike, a čije se finale igralo na stadionu Barse – piše francuski "Parizjen".

S druge strane, Mesiju su nedavno zviždali na Parku Prinčeva zbog lošijih rezultata PSŽ u poslednje vreme, što je Lea silno razočaralo i što sada predstavlja još jednu važnu stavku u odluci da li će ostati. Skandiranje Mesiju na Nou Kampu se, piše francuski list, odigravalo pod budnim okom predsednika Đoana Laporte.

"Iako je dugo vremena smatran nemogućim, povratak Mesija, koji će biti slobodan u junu, počinje da dobija formu u Kataloniji", piše "Parizjen". Navodi se da su, najpre, igrači javno zatražili povratak "kralja". Posle njih, i trener Ćavi. Konačno, potpredsenik Rafael Juste je pre nekoliko dana priznao da je klub započeo kontakte sa Mesijevim okruženjem oko eventualnog povratka.

Dolazak Mesija bi povećao zaradu, ali pre toga mora da se odreši kesa, a klub to trenutno nije u mogućnosti. U kasi zjapi manjak od 200 miliona evra da bi izašli ispod radara Lige, zbog čega nisu mogli da registruju ni novi ugovor Gavija.

"Parizjen" ističe da plan za dovođenje Mesija predviđa otpuštanja, novo smanjenje plata i prodaju više igrača kao što su Ansu Fati, Kleman Langle, Feran Tores i Erik Garsija.

Takođe, postoji mogućnost da se Mesiju ponudi milimalni garantovani ugovor na dve godine, uz opciju dodatne godine, u iznosu od 10 miliona evra bruto. Ali, ova primanja bi bila dopunjena čitavom serijom spoljnih varijabila, kao što su prepuštanje dela spoznorskih ugovora koji bi "eksplodirali", ako bi se Mesi vratio. Pripala bi mu i suma od prodaje dresova s njegovim imenom. Čak se razmišlja da se Leu ustupi i deo od prodaje karata! Navodi se primer da je samo na prošlom "klasiku" protiv Reala od ulaznica na stadionu koji prima 95.000 gledalaca inkasirano više od 8 miliona evra, što nije zanemarljiva stavka.

A najviše se igra na kartu da bi Mesi jedva čekao da se vrati tamo gde je počeo i igrao gotovo čitav svoj fudbalski vek.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!