VANREDNA SKUPŠTINA PARTIZANA: Obratio se Milorad Vučelić (VIDEO)

Novosti online

31. 03. 2023. u 18:08

FUDBALSKI klub Partizan održao je sednicu, a prisutnima se obratio predsednik Milorad Vučelić.

ВАНРЕДНА СКУПШТИНА ПАРТИЗАНА: Обратио се Милорад Вучелић (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Prvi čovek sumirao je sve urađeno u periodu od 2014. godine kada je došao na čelo tima iz Humske.

- Dame i gospodo, decembra 2014., postao sam član nove uprave FK Partizan i u njoj se na različitim funkcijama nalazim do današnjeg dan uključujući i rad u upravi JSD Partizan. Zatekli smo blokiran račun kluba za blizu 800.000 evra, dugovala se četiri plate zaposlenima, šest plata igračima, imali smo u znak protest i pokušaj samoubistva zaposlenih. Od dve revizorske kuće, ustanovljen je dug od tačno 15 miliona evra.

- Naknadno, postalo je jasno da je to ustvari bio dug od 23 miliona evra, mnogi dokumenata nije bilo dostupno, ispomagali smo se tužilaštvom koja je češće češljala papire Partizana. Poreski dug državi je iznosio 5.000.000 evra, on je noseći i multiplikovan kamatama najveći delom ugrađen u onih 12 miliona poreskog duga, plus, novog poreskog duga koji iznosi oko dva miliona evra.

- Posle četiri godine pauze, Partizan je dobio generalnog sponzora i to je bio Telekom. Od prvog dana rada uprave, imali smo svesrdnu pomoć države na čelu sa Aleksandrom Vučićem. To je uslovilo povicima sa tribina organizovanih navijačkih grupa koji su vređali predsednika zemlje, podignut je kredit od banke od 1 milion evra, koji je prethodnih godina polovično isplaćen. Obavljen je transfer jednog igrača i deblokirali smo se, počele su isplate ličnih dohodaka. Kroz ove godine polako stizanje da su plate zaposlenima redovne i plate igračima redovne, a da je sve ovo što je bilo iza nas sustignuto u hodu.

- Od tih prvih sredstava koje smo dobili, FK je izdvojio 200.000 evra za pomoć košarkaškom klubu Partizan, na prvoj utakmici prvenstva Srbije 23. februara 2015. godine, dočekala nas je "Uprava napolje". Te sezone smo uzeli titule, uz manje-više stalno prisustvo "Uprava napolje". Ono je izostalo u završne dve utakmice. Igrali smo finale Kupa i izgubili, orilo se "Uprava napolje" - rekao je Vučelić i dodao:

- Sezona 2015/2016 igrali smo Ligu evrope, u grupi sa AZ-om, Augzburgom i Bilbaom, proleće smo ispustili na kraju i decembra 2015. dobrim delom naoružanih što službeno što privatno, neki od vođa navijača i oficijalnih službenika upadaju u prostorije FK Partizan u Humskoj i fizički se sprovodi "Uprava napolje" slogan.

- Zatim slede dalji protesti koji se pretvaraju u fizičko nasilje, te tako se bacaju na lože s upravom jaja i poneka kamenica, a poznati fizički napad na Miloša Vazuru u aprilu 2019. godine. Svi se ti povici rimuju sa najvećim delom medijskih pratilaca, naročito tabloida kao lozinke u stilu "vita Jela, zelen bor", a samo ne tako pitom i ne tako nevino.

- Iduće sezone, 2016/2017, osvajamo šampionat i duplu krunu, sve do poslednjih utakmica odjekuje "Uprava napolje", u svim tim godinama, mi samo govoreći istinu bez ikakvih želje da se ulagujemo, da lažemo, da se dodvoravamo, mi govorimo da imamo preko svih licenciranja i da sve vreme preko Telekoma i drugih sponzora koje smo imali, Dunav osiguranja, mi govorimo i naglašavamo da nam država pomaže i da nam pomaže Aleksandar Vučić. U Nišu kada uzimamo titulu, ori se povik protiv predsednika kome "ne daju titulu", tada je izostalo "Uprava napolje".

Milorad Vučelić/FOTO: M. Vukadinović

- Da ne govorim koliko je partizanovaca i oko Partizana pričalo po medijima, po službenim hodnicima da te povike organizujemo mi iz uprave, pa i ja sam, a posebno Miloš Vazura ili neki članovi uprave od kojih su neki profesori Univerziteta i tu im ne pada na pamet, da je to prosto nemoguće. Izgubili smo od Zaglebja u kvalifikacijama za Evropu uz "Uprava napolje" i tako redom, osvajamo Kup Srbije 2016. 2017, 2018 i 2019, a sve uz "Uprava napolje". Sve uz situaciju da je naš prethodni generalni sekretar od legendi Partizana, Zečević Zeka, osvojio je četiri titule zaredom uz povike "Uprava napolje", i sve one uvrede koje su usledile na njegovo ime. Na taj način je održan neka vrsta kontinuiteta napada na uprave Partizana i normlano je da to bude kad se napravi neki poraz, kad se napravi grozan rezultat, ali nije normlano onda kada se osvaja trofej i nikad nije normalno da se uz psovke pominju porodica, deca, što se dešavalo tada Zečeviću, a nakon toga Vazuri i da ne pominjem sebe sa osmrtnicama, koje sam preživeo.

Mi 2016. i 2017. imamo grupu Dinamo Kijev, Skenderbeg i Jang Bojs, osvajamo drugo mesto, proleće u Evropi prvo posle 2004/2005. Gubimo od Viktorije Plzen i to jedan poseban kuriozitet, tu su protiv Partizana navijale odvojeno tri grupe navijača. Tri grupe navijača stvarajući kakofoniju. 2019. igramo sa Mančesterom junajtedom, a zahvaćena nesrećom na kraju, ori se "Uprava napolje". Kad se ori "Uprava napolje", kada Partizan izgubi 4:0 od GAT-a to je zasluženo. Kada Partizan izgubi od Radnika, to je zasluženo. Ali je kredibilno samo onda ako uz te neuspehe se ne viče i na uspesimo "Uprava napolje". 2021/2022 Liga konferencija, Flora, Gent, Anortozis, drugo mesto, proleće u Evropi, "tučemo" Spartu Prag i sve do Fejenorda kad ispadamo, ori se "Uprava napolje", 2022/2023, u grupi sa Kelnom, Nicom i Slovackom, dva puta "tučemo" Slovacko, ispred Nice smo, zauzimamo drugo mesto, sa Slovackom smo mogli da prođemo bolje, ori se "Uprava napolje". I rimuje se sa nizom natpisa i najvećim delom medija, najvećem delu tabloida "Loznika-odziv", nijedne kritike nema.

Pred poslednju utakmicu posle prezimljavanja u Evropi, igramo sa Šerifom u Moldaviji, pobeđujemo 1:0, pred revanš utakmicu, imamo demonstracije navijača koji skreću pažnju i viču "Uprava napolje" i posle vođstva od 1:0, na domaćem terenu, opet se orilo "Uprava napolje". Ja samo hoću da ukažem na kredibilitet ovog navijanja, jer ako vi isto navijate na trijumfima i u porazima, onda tu nije nešto u redu i nije verodostojno. Ako nije verodostojno, nije nešto što može biti relevantan faktor.

Za razliku od naših medija i naših navijača, gde UEFA kažnjava Partizan i do sada je Partizan platio preko milion evra kazni, a sa jučerašnjom, izlazi na 1.121.000 evra, uz zabrane igranja, gde smo bili kažnjeni bezbroj puta. Mi smo igrali u ovom periodu, sa teškim optužbama za rasizam, što nikad nije bio slučaj u Srbiji, on je nesvestan. Mogu ovi samomrzitelji, autošovinisti, ali to nije tačno. Da ne govorim o baklajam o zatvorenim prolazima, mi bez publike igramo. Igramo bez publike protiv Videotona plejof za Ligu Evrope 2017. godine, igramo 2017. protiv Dinamo Kijeva, igramo 2019. plejof protiv Moldea, dovodimo decu i to dovedemo 20.000 dece, jer je to bilo moguće.

Naravno, tu postoji druga dobit, a postoji ta što dovođenja dece uvek je preko 100.000 evra. Igramo AZ-a takođe bez publike, deca dolaze isto trošak. Igramo sledeću utakmicu 2019/2020, bez publike opet, šestu utakmicu Slovacko, ponovo bez publike, gde smo mogli tom pobedom da budemo u 1/8 finala. Jedino na tim utakmicama nije bilo "uprava napolje". Pored toga, Partizan je igrao bez publike čitav niz utakmica iz domaćeg prvenstva, 2015. Čačak bez publike, 2016. Radnički Niš, Voždovac, 2017. Voždovac bez publike, 2018. Zemun bez publike, Rad bez publike, Spartak, 2019. Radnički Niš, Mačva, bez publike. Uz sve troškove koje imamo, mi se nalazimo u ovoj situaciji, nije ovo spisak žalbi, nije ovo jedina odgovornost, ja ću doći do odgovornosti, ali ja samo govorim o verodostojnosti i govorim da nikad nije mediji, nikad nisu dvosmisleno osuđivali ovako neko ponašanje. Što se tiče navijača, mi odlazimo u Lion i branimo na komisiji za kazne, branimo navijače, opravdavamo za sve, naravno neuspešno što postoje i svi drugi oblici ponašanja.

BONUS VIDEO: SRBI "ZAPALILI" PODGORICU: Potpuna euforija uoči meča kvalifikacija za Euro 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAD DE ROSIJU PADNE ROLETNA: Trener Rome zbog ove reakcije postao hit na društvenim mrežama (VIDEO)