DOBRE VESTI ZA PARTIZAN: Vučelić otkrio da će crno-beli igrati u Evropi

Novosti online

31. 03. 2023. u 18:21

MILORAD Vučelić predsednik FK Partizan, predložio je Skupštini kluba da ga razreši družnosti, ali objavio je i neke lepe vesti.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ПАРТИЗАН: Вучелић открио да ће црно-бели играти у Европи

FOTO: FK Partizan

Skupština Partizana je najavljena pre mesec dana nakon rezultatske krize crno-belih, Planirano je da delegati raspravljaju o odgovornosti za posrtanje u aktuelnoj sezoni.

Istakao je Vučelić da je klub izmirio dugove i dobio licencu za Evropu. On se zbog toga zahvalio predsedniku države Aleksandru Vučiću.

- Hoću da vas obradujem, danas su uslovi za sticanje licence za igranje Partizana u Evropi ispunjeni. Hoću ponovo, iz sveg srca za to da zahvalim predsedniku, Aleksandru Vučiću i državi Srbiji, koja je svestrano i presudno pomogla.

Potom je nastavio da priča o tome kako su navijači na gotovo svakoj utakmici skandirali "Uprava napolje".

- Uz sve troškove koje imamo, mi se nalazimo u ovoj situaciji, nije ovo spisak žalbi, nije ovo jedina odgovornost, ja ću doći do odgovornosti, ali ja samo govorim o verodostojnosti i govorim da nikad nije mediji, nikad nisu dvosmisleno osuđivali ovako neko ponašanje. Što se tiče navijača, mi odlazimo u Lion i branimo na komisiji za kazne, branimo navijače, opravdavamo za sve, naravno neuspešno što postoje i svi drugi oblici ponašanja.

Vođa navijača Partizana, navijača koji u svim arenama otkad je sveta iveka su neraskidiv deo igre, oni su deo podrške, oni navijaju. Mi smo došli dotle da su nam se navijači Zvezde rugali na jednom derbiju, nema kraja tome. Objašnjenja šta je zato, to se odnosi na vođe navijače i grupacije i uvek je i često je to bilo što se naknadno otkrivalo uz sada isto sa delovima policije i vlasti. Mi smo stav o tome kao što znate usvojili na jednoj skupštini našoj, imamo stav diferenciran posle hapšenja policija Belivuka i Marka.

Dakle, posle ovih naoružanih napada na Vazuru, ne pominjujući sada imena tih navijača, ali da opišem tu situaciju. Jedan je tragično poginuo, drugi je u paru sa još jednim vodio jug, a onda je otišao u zatvor, konkretni vođa je pre bio u zatovru, a kad je izašao, preuzeo je sa još jednim dominantnu grupu navijača. Onda su ovog od vođa ubili, onda su druga dvojica otišla uz pompu i spektakl u zatovr, a onda je sledeći izašao i uticao na izbore u FK Partizan, naravno ne argumentima, nego pretnjama. Govorim o poslednjim izborima, nelegalnim.

Došli su neki koji su uhapšeni zbog teških krivičnih dela, a neki se nalaze u bekstvu i inostranstvu i po tvrdnjama predsednika Republike Srbije rukovode tim iz inostranstva. Sve vreme je tu "uprava napolje" i vređanje predsednika. Da kažem, ne stavljam ja u istu ravan predsednika Republike i upravu Partizana, to su različite ravni i ne služi za pokriće, to su nemerljive stvari, ovo je politizacija, a ovo može biti opravdani bunt.

Ali to se sve ponavlja zakonoverno i onda imate javnost koja kreće da optužuje upravu Partizana što nije sprečila formiranje bunkera i svega onoga što je bilo ovde, a što se čuje na suđenjima ove kriminalne grupe.

Krivi smo po nizu medija, televizija, novina, Vazura i ja, što nismo rasčistili i sredili, a kad je neko rešio da rasčisti posle smena u vrhu policije, onda su došli da srede 200 automobila i 300 policajaca, što nismo mogli nas dvojica. Ne postoji niko u javnosti, medijima, niko ko je to revitalizovao i rekao "Tako nije moglo, nije fer, nije pošteno, nije u redu".

Uprava je kriva za bunker, a stadion Partizana je svake nedelje, a nekad i dva puta nedeljno uredno obilazila policija iz bezbedenosih razloga i nikad nije imala jednu jedinu primedbu na bezbednost i na opasnosti koje tu postoje, mi nismo imali razloga da ne verujemo policiji. Verovali smo i tada, a verovali smo i kada su uhapsili. Da ne govorim da sam u više navrata razgovarao o tom problemu i danas je to poznato šta se dogodilo. Uvek se orilo "uprava napolje", jedino je to bilo nesporno. Uprava napolje je bilo nešto što je bila legalna i legitimna uz sve ostale povike.

Niko ne može da osuđuje i smatra nelegetimnim da navijači protestuju protiv uprave, poraza, ali koliko to pogađa upravu, to je drugo pitanje, ali je izostanak navijanja pogađa igrača, fudbalera, jer publika je tu da podrži te fudbalere Partizana da ne bi doživeli neuspeh. Navijači su faktor uspeha svakog kluba i tako je inačne od pamtiveka, od prvih Olimpijskih igara ili u staroj Atini, oduvek je tako bilo, ali, daješ podršku za klub koji navijaš i voliš. A ne to da svaki put košta 100.000 evra.

Što smo do sada platili za štete i izostanke to je blizu 2.000.000 evra, to je dvogodišnje finanisranje omladinske škole Partizana i Teleoptika i zbog toga je to, ovde se igrači osećaju kao sporedne figure, igrači Partizana se osećaju na terenu, daju gol i umesto slavlje sledi refren "Uprava napolje". Kako deluje na upravu, nebitno je. Kako deluje na mene, nebitno. Na mene deluje samo neuspeh. Došlo je do toga da deca koja su došla da gledaju Uroševića, Rikarda, Vujačića, oni na poslednjoj utakmici protiv Šerifa skandiraju "Uprava napolje". Možemo reći da su igrači krivi, treneri, uprava... Ali šta se učinilo da do toga dođe. Da li je slađa ta odgovornost uprave ili je uspeh svog tima koji je valjda najvažniji. Uprava napolje, mi pomenemo da smo dobili pomoć od države, onda idu uvrede na račun predsednika.

Nikad ne kažemo to bez osnova, svaki put kažemo kad dobijemo licencu za Evropu, nikad nije rečeno na prazno. Neka misli ko šta hoće, ali ovo je istina. Svaku činjenicu ko neko porekne, ja se više nikad neću pojaviti i govoriti o Partizanu. Ovo su suve činjenice, ovo je sve odbijeno od zarade UEFA, to je jedan faktor uspeha i neuspeha koji se tu razvija.

Stvara se javnost, nema kritikovanja, nema kritičkih opaski o tim teškim uvredama, da ne nabrajam, uključujući i decu od šest meseci i tako dalje. To je jedan ambijent.

On je za kraj zamolio da usvoje ponuđenu ostavku.

- Za kraj vas molim da usvojite moju ostavku na mesto predsednika kluba - rekao je Vučelić.

Podsetimo, Vučelić se na čelu crno-belih nalazi od 2014. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna