ANDRIJA, POBEDI JOŠ JEDNOM: Bivši fudbaler Partizana i reprezentativac Srbije i Crne Gore bije životnu bitku

Novosti online

28. 03. 2023. u 08:47

Fudbaleri Srbije pobedili su Crnu Goru sa 2:0 na gostovanju u drugom kolu G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

АНДРИЈА, ПОБЕДИ ЈОШ ЈЕДНОМ: Бивши фудбалер Партизана и репрезентативац Србије и Црне Горе бије животну битку

Foto: M.V.

Jedan detalj sa stadiona Pod Goricom u Podgorici izazvao je aplauz svih prisutnih, a u pitanju je parola posvećena legendarnom napadaču Partizana.

"Andrija, pobedi još jednom" - Reč je o Andriji Delibašiću (41) koji je operisan pošto mu je ustanovljen karcinom i oporavlja se od najteže bolesti.

Rođeni Nikšićanin bio je član "parnog valjka" od leta 1999. godine do leta 2004. godine i odigrao je 100 utakmica i postigao 48 golova i mladi reprezentativac Srbije i Crne Gore.

Bio je dvaput šampion Srbije i Crne Gore sa crno-belima uz jedan nacionalni Kup, a bio je deo generacije koja je igrala u Ligi šampiona.

Tada je tresao mreže Porta i Olimpika iz Marselja, a kasnije je osvojio portugalsku ligu sa Benfikom, a prethodno je igrao za Majorku.

Potom je bio u Bragi, AEK-u iz Atine, Beira-Maru, Real Sosijedadu, Erkulesu, Rajo Valjekanu, Ratčaburiju i Sutjeski gde je 2015. godine završio karijeru.

Samo godinu dana kasnije postao je asistent u stručnom štabu Partizana, dok je dve godine kasnije postao pomoćni trener u podgoričkoj Budućnosti.

Od novembra 2021. godine samostalno je vodio Mornar iz Bara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere