DALIĆU, ŠTA TI JE OVO TREBALO? Hrvata čekao "pakao" u Turskoj posle ove izjave "Vas je 85 miliona, nas tri i po, pa se pitajte...

Novosti online

27. 03. 2023. u 23:50

FUDBALSKA REPREZENTACIJA Hrvatske sutra gostuje Turskoj u meču kvalifikacija za EP 2024. godine, a već u najavi ovog duela prašinu je podigao selektor Hrvatske - Zlatko Dalić.

ДАЛИЋУ, ШТА ТИ ЈЕ ОВО ТРЕБАЛО? Хрвата чекао пакао у Турској после ове изјаве Вас је 85 милиона, нас три и по, па се питајте...

FOTO: Tanjug/AP

Stručnjak rođen u Livnu koji je doneo revoluciju komšijskom fudbalu i zabaležio istorijske rezultate nakon remiaj sa Velsom u prvom meču grupe prvo je započeo analizom protivnika.

- Izgubili smo dva boda u prvoj utakmici protiv Velsa, sutra je novi test. Neće biti lako, znamo kakva je atmosfera ovde, ali ipak smo mi Hrvatska i moramo se tako postaviti od prvog minuta te ići po tri boda. Oni su odlična ekipa, spoj mladih i iskusnih igrača i kod kuće su uvek neugodni. Večeras nakon treninga ćemo pogledati video i analizirati ih - počeo je Dalić, pa nastavio.

- Biće zahtevna utakmica, jer je Turska bolji protivnik nego Vels. Biće veći pritisak i više napada na naš gol, i moraćemo više da se branimo. Moraćemo da igramo drugačije, jer to neće biti jednosmerna utakmica kao protiv Velsa. Puno, puno zahtevnije će to biti i ulazimo u utakmicu sa puno respekta, jer je Turska jako tobra ekipa.

Istakao je Dalić da ekipa nije izgbila energiju nakon Mundijala u Kataru, a potom je rekao nešto što se nikako neće dopasti strastvenim Turcima. Želeo ili ne da ih isprovocira, nema dileme da će njegov zaključak konferencije izazvati gnev kod domaćih navijača koji bi mogli da mu naprave paklen doček.

- Nismo gubili energiju, samo smo imali dosta problema, odnosno naši igrači u klubovima. Dosta su se potrošili. Mi imamo mladih igrača, a dokaz tome su štoperi koji imaju 21 godinu, a standardni su. Dolaze i Sosa i još neki mlađi igrači tako da imamo potencijala kao i uvek. Teško je stalno proizvoditi nove igrače, nas je tri i po miliona, vas (Turaka) je 85 i to je velika razlika. Bursa ima tri miliona stanovnika, a nas je tri i po, a mi smo treći i drugi na svetu. Vi se pitajte kako - zaključio je Dalić.

BONUS VIDEO:  Meraklije počele obeležavanje stogodišnjice Radničkog iz Niša

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!