SVET NE ZABORAVLJA ŠTA JE SRBIJA PROŠLA: Rusi, Grci, Česi i Slovaci su uradili ovo na godišnjicu NATO bombardovanja (FOTO)

Novosti online

26. 03. 2023. u 22:24

PRE DVA dana obeležena je godišnjica NATO bombardovanja Srbije koje je počelo 24. marta 1999. godine. Srbija se svake godine na taj dan podseća užasa kroz koji je prošla, ali pojedini ljudi potrudili su se da i u ostatku sveta skrenu pažnju na pakao kroz koji je prošao srpski narod.

СВЕТ НЕ ЗАБОРАВЉА ШТА ЈЕ СРБИЈА ПРОШЛА: Руси, Грци, Чеси и Словаци су урадили ово на годишњицу НАТО бомбардовања (ФОТО)

Foto Z. Jovanović

Podsetimo, centralna manifestacija obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO agresiji, održana je u Somboru.

Patrijarh Spske pravoslavne crkve Porfirije na početku je služio pomen žrtvama, a skup kome je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vućić održan je sa porukom "Oprostićemo ako budemo mogli, a zaboraviti samo ako nas ne bude bilo".

I dok se sve ovo dešavalo u Srbiji, ruski navijači istupili su ispred celog naroda i  podsetili su na NATO agresiju.

Dogodilo se to na prijateljskom meču između slavnog CSKA i Drotsa, a najvatrenije pristalice "armejaca" istakle su transparent.

- 24.3.1999, ne zaboravi nikada!

Potom se sličan transparent pojavio i na meču ruskog Rostova i Tangoroga.

Evo kako su Česi ispratili sastanak održan u Pragu povodom godišnjice NATO bombardovanja.

Njima su se pridružili i ultrasi grčkog AEK-a, koji su podsetili na dan kada su grčki velikan i Partizan odigrali utakmica pod NATO bombama.

Na sve nisu zaboravili ni navijači u Slovačkoj, pa su pristalice Nitre istakle zastavu "Kosovo je Srbije, nema predaje!"

BONUS VIDEO: PIKSI IZAŠAO PRVI I SAČEKAO IGRAČE: Snimci sa jutarnjeg treninga reprezentacije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

DOK SMO MI PEVALI HEJ SLOVENI, ONI SU... Predrag Mijatović objasnio zašto su Hrvati posle raspada SFRJ bili bolji od Srbije u fudbalu

"DOK SMO MI PEVALI 'HEJ SLOVENI', ONI SU..." Predrag Mijatović objasnio zašto su Hrvati posle raspada SFRJ bili bolji od Srbije u fudbalu

PREDRAG Mijatović je jedan od najboljih fudbalera koji su nosili dres naše reprezentacije, a to "naše" se menjalo - od SFRJ, preko SR Jugoslavije, do Srbije i Crne Gore. A upravo on je danas zanimljiv hrvatskoj javnosti jer je pojasnio zašto su tamošnji "vatreni", posle raspada nekadašnje "velike države južnih slovena" bili uspešniji od Srba (i Crnogoraca) u fudbalu.

27. 09. 2023. u 19:57

Komentari (3)

MAŠA OTKRILA SVE! Šarapova o tome kako je otišla na večeru sa Novakom Đokovićem