PIKSI ČINI SVE DA "UKRADE" DVA KAPITALCA: Bajčetić i Samardžić dobili pozive, ali i rok do kada da odluče

Novosti online

21. 02. 2023. u 10:33

FUDBALSKA reprezentacija Srbije je neslavno završila takmičenje na Svetskom prvenstvu Kataru. Eliminacija u grupi je zabolela kompletnu sportsku javnost, ali što je najvažnije na klupi nije bilo turbulencija. Selektor "orlova" je i dalje Dragan Stojković Piksi, koji polako kreće u operaciju plasman na Evropsko prvenstvo.

ПИКСИ ЧИНИ СВЕ ДА УКРАДЕ ДВА КАПИТАЛЦА: Бајчетић и Самарџић добили позиве, али и рок до када да одлуче

FOTO: Tanjug/AP

Piksi polako sklapa kockice i sastavlja ekipu koja treba da iznese kvalifikacije za evropsku smotru fudbala. Manje više tu su ista imena kao sa SP, ali i potencijalna dva kapitalca. Naime, Lazar Samardžić i Stefan Bajčetić su u planovima Srbije, ali i Nemačke i Španije.

Razgovori sa novim potencijalnim članovima najbolje selekcije Srbije traju još od pre početka svetske smotre u Kataru. U fokusu se prvo našao Lazar Samardžić, kojem je ponuđeno da bude prvo deo tima tokom Lige nacija, ali je vezista Udinezea tražio još vremena da preseče. Kako otkriva Maksbet sport, selektor Dragan Stojković ima jasan stav i misija još nije završena. Radi se na dva koloseka u Italiji i Engleskoj, ali u naredne dve nedelje će da bude stavljena tačka.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

 

Isti izvor piše da su prošle nedelje intenzivirani kontakti sa Stefanom Bajčetićem i njegovim ocem Srđanom. Mladom igraču Liverpula je predočen plan za naredni ciklus. Epilog strpljivo čeka i sportski direktor naše selekcije Stevan Stojanović. Želja da se Srbija “pojača” novim igračima potpuno je transparentna, a trka nije baš laka…

– Nema tu šta da se krije. Selektor Stojković je procenio da Samardžić i Bajčetić treba da budu deo najbolje ekipe. Obavio sam niz razgovora, učinio sve sa svoje pozicije, kao i Piksi da od marta budemo zajedno. Sada je na njima da donesu odluku – poručio je za Maksbet sport Stojanović.

Srbija sa kvalifikacijama kreće 24. marta, kada na stadionu “Rajko Mitić” gostuje Litvanija. Tri dana kasnije sledi komšijski derbi sa Crnom Gorom u Podgorici. Rivali u grupi su još Bugarska i Mađarska. Trka se završava 19. novembra, a evropska smotra je zakazana od 10. juna 2024. godine u Nemačkoj.

FOTO: Tanjug/AP

 

BONUS VIDEO: "JOŠ NISMO SKINULI GAĆE" Gordan Petrić poslao zagonetnu poruku

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!