PROBLEM KOJI RUSIJA NIJE OČEKIVALA: Neplanirane poteškoće usred rata, ali je onda "uskočila" Kina

Novosti online

03. 02. 2023. u 21:48

RAT u Ukrajini, odnosno "Specijalna vojna operacija" kako to Rusija zove, dovela je do mnogih sankcija koje štete Rusima, a jedna je, na nesvakidašnji način, uticala i na ruski fudbal.

ПРОБЛЕМ КОЈИ РУСИЈА НИЈЕ ОЧЕКИВАЛА: Непланиране потешкоће усред рата, али је онда ускочила Кина

Foto: Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service photo via AP

Dok dobar deo sveta prati šta se dešava u gradovima kao što je Bahmut, gde ovih dana rat bukti u svoj svojoj snazi zbog ofanzive ruskih snaga (najnovije vesti iz Ukrajine uživo možete da pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" - kliknite OVDE), a, podsetimo, tokom te ofanzive su prošle sedmice poginula i dva ukrajinska reprezentativca, sport se, kako-tako, odvija u Rusiji. Istina, bez međunarodnih nastupa, usled brojnih sankcija, ali se odvija.

Međutim, čak i to "domaće odvijanje" sporta nije bilo bez problema.

Kako je javila ruska agencija "TASS", do ovog leta je VAR sistem, koji služi za pomoć sudijama kod problematičnih situacija vezanih za deljenje pravde, radio normalno u ruskom fudbalu, i to zahvaljujući ugovoru s jednom britanskom kompanijom.

A kako se ta kompanija pridružila sankcijama Rusiji, nije htela da produži ugovor sa ruskim šampionatom, te se on od letos do sada odvijao bez VAR pomoći.

Međutim, Rusija je taj višemesečni problem konačno rešila.

VAR tehnologija / FOTO: EPA

Pomenuta agencija javlja da je Fudbalski savez Rusije sklopio dogovor sa jednom kineskom kompanijom, koja će vrlo brzo dostaviti i opremu za VAR i dati licencu za korišćenje, te će se ova tehnologija ponovo naći u ruskoj Premijer ligi.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)