RUSIJA POZVANA NA AZIJSKE IGRE: Reakcije nekih ruskih čelnika su urnebesne

Novosti online

26. 01. 2023. u 16:55

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. I prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji su zanimljiviji svetskoj javnosti, prilično su zanmiljivi, a sport od toga ne odudara, upravo zbog ruske situacije u njemu.

РУСИЈА ПОЗВАНА НА АЗИЈСКЕ ИГРЕ: Реакције неких руских челника су урнебесне

Foto: AP

Zbog zabrane igranja na međunarodnoj sceni zbog rata u Ukrajini, ruski u beloruski sport su se našli prilično izolovani.

Ipak, sada je i Rusiji i Belorusiji stigao poziv da učestvuju na drugom po veličini sportskom događaju na našoj planeti, Azijskim igrama.

Olimpijski komitet Azije je pozvao Ruse i Beloruse da učestvuju na letnjim igrama pomenutog kontinenta, koje će se u kineskom Hančžuu održati od 23. septembra do 8. oktobra 2023. Trebalo je da se te Igre održe još prošle godine, ali su zbog pandemije kovida bile odložene.

Azijske igre imaju i brojne nama znane sportove, ali i neke egzotične, poput nadmetanja u tzv. "kineskom šahu", dok su tu i "kabadi" (kontaktni, 7 na 7 sport), ali i "sepaktoro" (odbojka koja se igra nogama i glavama). Ipak, na Igrama su i brojni nama znani sportovi, od kojih neki upravo na tom nadmetanju imaju svoje kvalifikacije za one "velike", Olimpijske igre, koje na svake četiri godine oranizuje Međunarodni olimpijski komitet.

Imajući u vidu sve ove aspekte, ruska novinska agencija RIA Novosti kontaktirala je čelnike pojedinih tamošnjih sportskih saveza, i ovako prenela njihove reakcije na azijski poziv:


"Predsednik Gimnastičkog saveza, Titov:
- Pozitivno gledam na ovaj poziv, svaki vid takmičarske prakse je važan. A konkurencija u Aziji je veoma velika.

Predsednik Rvačkog saveza, Mamiašvili:

- Idemo bez ikakve sumnje. Ali, ništa još nije odlučeno.

Trener gimnastičke reprezentacije, Rionenko:

- Važno je da nastupamo, jer želimo na Olimpijske igre. A za tako nešto, mora da se na pravi način selektuje ekipa.

Predsednik Mačevalačkog saveza, Mamedov:

- Ne, ja sam za to da pređemo u afričku konfederaciju. Tamo nema nikog osim Egipta i svi bismo se plasirali na Olimpijske igre!"

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna