POLJSKA REŠILA PITANJE SELEKTORA: Iskusni stručnjak seo na klupu crveno-belih

Tanjug

24. 01. 2023. u 16:42

PORTUGALSKI trener Fernando Santoš zvanično je danas imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije Poljske.

ПОЉСКА РЕШИЛА ПИТАЊЕ СЕЛЕКТОРА: Искусни стручњак сео на клупу црвено-белих

Foto: EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Iskusni stručnjak je potpisao ugovor sa Fudbalskim savezom Poljske (PZPN) do juna 2026. godine. On je na mestu selektora zamenio Česlava Mihnjeviča, koji je dobio otkaz posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Za mene je velika čast da vodim Poljsku, jer je reč o velikoj zemlji sa izuzetno bogatom istorijom. Poljski fudbal ima takođe istoriju, koja je obeležila moju generaciju. Reprezentacija Poljske ima dosta kvalitetnih fudbalera, a nalazi se među najboljim selekcijama sveta. Od danas sam Poljak, ja sam jedan od vas. Uveren sam da ćemo da ostvarimo cilj - rekao je portugalski stručnjak na zvaničnom predstavljaju.

Ovaj 68-godišnjak je podneo ostavku na mestu selektora Portugalije posle eliminacije ove reprezentacije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od Maroka (0:1). On je još vodio Grčku, PAOK, Benfiku, AEK, Sporting, Panatinaikos, Porto i Estoril.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRILIKA ZA ZVEZDU? Reprezentativac Srbije ostaje bez kluba