"RANO ZA REPREZENTACIJU": Srđan Bajčetić za "Novosti" o sinu Stefanu, posle prvog gola za Liverpul

S. B.

28. 12. 2022. u 10:27

STEFAN Bajčetić (18), fudbaler Liverpula, sin Srđana Bajčetića, nekadašnjeg igrača Vojvodine, Crvene zvezde, Selte, Brage, Dalijena i Hunana, postigao je svoj prvenac u profesionalnoj karijeri.

РАНО ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ: Срђан Бајчетић за Новости о сину Стефану, после првог гола за Ливерпул

FOTO: Profimedia

Supertalentovani vezista je u ponedeljak uveče, pogotkom u 81. minutu, samo minut i po pošto je istrčao na teren, overio pobedu tima sa "Enfilda" nad Aston Vilom za 3:1 i upisao se u strelce uz Salaha i Van Dajka, u 16. kolu Premijer lige.

Otac Srđan, koji živi u Španiji i trenira C tim Selte u Vigu, nije krio zadovoljstvo i sreću zbog Stefanovog prvog zvaničnog gola u seniorskoj karijeri.

- Naravno, srećan sam - kaže Srđan u telefonskom razgovoru za "Novosti". - Gledao sam prenos prvog poluvremena i mislio da neće ni ući u igru, pa smo supruga i ja sa prijateljima krenuli u šetnju. Kada smo, međutim, dobili poruku da izlazi na teren, odmah smo seli u prvi kafić i čim sam na telefonu uključio prenos, usledila je akcija iz koje je dao gol. Svi u društvu smo bili prezadovoljni i ponosni.

Srđan Bajčetioć/Foto: Privatna arhiva

O utiscima posle utakmice, međutim, nisu razgovarali, već su samo razmenjivali pisane poruke telefonom.

- Inače nemamo običaj da razgovaramo posle utakmice. Sačekamo dan-dva da se utisci slegnu, pa ćemo pričati. Već u petak "crveni" dočekuju Lester, pa je naredno kolo odmah u ponedeljak, 2. januara. Znam samo da je dobio mnogo čestitki od drugara i da je on srećan i zadovoljan.

ČESTITKE Sa trenerom Klopom posle meča/FOTO: Profimedia

O oprečnim ocenama, koje se pojavljuju kao informacije iz raznih izvora, da će Stefan, koji je rođen u Španiji, da se prikloni "furiji", odnosno "orlovima", Srđan je takođe određen.

- Ne znam zašto se to piše, s obzirom na činjencu da ja nemam nikakve podatke. Lično mislim da Stefan trenutno nije igrač za A reprezentaciju bilo koje zemlje. Upisao je nekoliko nastupa za seniorski tim i smatram da je neozbiljno pričati na tu temu. Istina je da lepo zvuči, jednako kao što je istina da to nije realnost. Kada bude odigrao bar deset utakmica u kontinuitetu, u tom slučaju bi moglo da se postavi to pitanje. Ali, kažem, Stefan ima tek 18 godina - zaključuje Srđan.

Poziv kao preotimanje

- Moj stav je da je reprezentacija nešto uzvišeno, jer predstavljaš svoju zemlju. Nacionalni tim je ozbiljna, velika priča i to treba da oseća, a poziv mora da se zasluži. Mislim da, kada bi ga sada pozvali, to bi bilo više da se preotme, nego što je trenutno istinska zasluga - kaže Srđan Bajčetić.

Stefan: O ovome sam sanjao

BAJČETIĆ junior se preko društvenih mreža oglasio nakon utakmice u kojoj je stigao do prvog pogotka za engleskog velikana.

- Najbolji momenat mog života, nešto o čemu sam sanjao od kada sam počeo da igram fudbal. Svaki trud se isplati kada doživite trenutke poput ovog. Hvala svima za poruke i čestitke - napisao je Stefan.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)