"KAPITENI BIRAJU FUDBALERA GODINE" Tadić opet u žiži

Đ. S.

27. 12. 2022. u 10:34

VEĆ godinama Dušan Tadić iznova i iznova pokazuje klasu na najvećoj sceni svetskog fudbala. To mu je donelo mnogobrojna priznanja, kako u Srbiji, tako i u Holandiji, gde četiri i po godine unazad sa velikim uspesima nosi dres Ajaksa.

КАПИТЕНИ БИРАЈУ ФУДБАЛЕРА ГОДИНЕ Тадић  опет у жижи

FOTO: M. Vukadinović

Ne prolazi to neopaženo ni kod fudbalera iz domaćeg prvenstva, Tadić je već tri godine uzastopno pobednik ankete našeg lista "Kapiteni biraju fudbalera godine", a da li će se i četvrtu zaredom naći na tronu, videćemo kroz par dana.

Ali, da ima dobre šanse - ima ih. Stigao mu je još jedan glas, ovog puta iz "njegove" Vojvodine, čije je boje branio četiri godine. Stefan Đorđević, kapiten novosadske "dame", nije imao dilemu prilikom izbora prve zvezde srpskog fudbala, dok je kolega iz Napretka, Dejan Kerkez, za laureata proglasio Aleksandra Mitrovića.

Žestoka bitka se vodi za prestižno priznanje, kulminacija je za dva dana, a kao i lane, neizvesno će biti do samog kraja. Složniji, vođe Vojvodine i Napretka su bili prilikom izbora fudbalera godine u Superligi, budući da su glasovi iz Novog Sada i Kruševca otišli u ruke vedete Crvene zvezde Aleksandra Kataija.

DEJAN KERKEZ (NAPREDAK)

TIM GODINE

Ilić (TSC) - Stojković (TSC), Cvetinović (Radnički K.), Dragović (C. zvezda), Urošević (Partizan) - Đakovac (TSC), Marčić (Javor), Čumić (Vojvodina) - Katai (C. zvezda), Ivanović (Čukarički), Nikolić (Vojvodina).

FUDBALER GODINE

ALEKSANDAR KATAI

- KATAI je igrač koji u našoj ligi pravi razliku, čak i kada nije u najboljoj formi. A kada jeste, to radi i u evropskim takmičenjima što je pokazao i ove godine. Zvezda nije ista sa njim i bez njega u timu.

PRVA ZVEZDA

ALEKSANDAR MITROVIĆ

- PROFESIONALAC, primer, nosio nas je svojim golovima tokom čitavih kvalifikacija, otišao nakon nezgodne povrede u Katar na SP i tako rovit uradio svoj posao i postigao dva gola. Zbog svega toga, on je moj izbor za prvu zvezdu srpskog fudbala.

REPREZENTACIJA

V. Milinković-Savić (Torino) - Milenković (Fiorentina), Babić (Almerija), Pavlović (Salcburg) - Živković (PAOK), Grujić (Porto), Lukić (Torino), S. Milinković-Savić (Lacio), Kostić (Juventus) - Tadić (Ajaks), A. Mitrović (Fulam).

STEFAN ĐORĐEVIĆ (VOJVODINA)

TIM GODINE

Borjan (C. zvezda) - Stojković (TSC), Eraković (C. zvezda), Rubežić (Novi Pazar), Rodić (C. zvezda) - Ilić (TSC), Kanga (C. zvezda) - Katai (C. zvezda), Natho (Partizan), Štulić (Radnički N.) - Gomeš (Partizan).

FUDBALER GODINE

ALEKSANDAR KATAI

- KATAI je najbolji igrač u Srbiji. Njegov učinak u ekipi je ogroman, što potvrđuje svojim golovima i asistencijama i na svakom meču pravi razliku. Jedan je od najbitnijih igrača Crvene zvezde i ima mnoge zasluge za sve uspehe.

PRVA ZVEZDA

DUŠAN TADIĆ

- DUŠAN je kapiten Ajaksa a svi znamo da je veoma teško dobiti traku kluba u inostranstvu, što je on zaslužio svojim igrama i pokazao veličinu. Najteža stvar u fudbalu je ponavljati uspehe, a on to potvrđuje svojim trajanjem.

REPREZENTACIJA

V. Milinković-Savić (Torino) - Pavlović (Salcburg), Milenković (Fiorentina), Eraković (C. zvezda) - S. Milinković-Savić (Lacio), Tadić (Ajaks), Ilić (Verona), Živković (PAOK), Kostić (Juventus) - A. Mitrović (Fulam), Vlahović (Juventus).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!