SILVANA IZ BOLNICE SINIŠI NA SAHRANU: Italijanska štampa sa mnogo emocija opisala Mihin ispraćaj na večni počinak

M. OSTOJIĆ

21. 12. 2022. u 11:00

DNEVNE novine u Rimu se vide i izdaleka i na prvim stranicama fotografije Siniše Mihajlovića, one sa poslednjeg oproštaja. I to u danu posle sahrane, i čovek ne može da poveruje koliko je ispisano o njemu, o onima koji su došli da se oproste od fudbalske ikone srpskog i evropskog fudbala.

СИЛВАНА ИЗ БОЛНИЦЕ СИНИШИ НА САХРАНУ: Италијанска штампа са много емоција описала Михин испраћај на вечни починак

FOTO: Profimedia

"Korijere delo sport" na naslovnici piše "Siniša u srcu", a unutra na tri cele strane je poznati novinar Ivan Zanzaroni napisao i priču jedne žene o odanosti Siniši, o usudu bolesti, o Silvani koja se stisla na stolici u prepunoj crkvi da bi novinaru dala mesto. Sicilijanka, živi u Abruzu, ima troje dece, a od 2006. godine ima tumor limfoma, već je preživela tri transplantacije, lečena je u istoj bolnici u Bolonji gde i Siniša.

Poznavala ga je dobro i došla da se pozdravi. Priča o supruzi Arijani, stalno uz njega smeštenoj u sobici u bolnici, uvek na nogama, uvek pored njega... i apeluje svetu: "Darujte srž kičmene moždine, spasite nekome život!".

Slede naslovi "Suze za Sinišu" i "Jedan od nas", koji opisuju masu na rimskom trgu gde je bilo dve ili tri hiljade ljudi na poslednjem oproštaju od legendarnog fudbalera i trenera. Bili su navijači iz čitave Italije, stigao svet i iz Srbije, nisu svi uspeli da uđu u crkvu, ceremonija dostojanstvena da se više od toga nije moglo, bez kamera po želji porodice.

Nema tima gde je igrao ili bio trener, a da nije pristigao neko sa klupskim zastavama da ga pozdravi poslednji put. Roberto Mančini sa sandukom na ramenu, uz njegovo rame Dejan Stanković, Atilio Lombardo, De Silvestri i Arnautović.

- Bila je čast i privilegija imati Sinišu za prijatelja. Proveli smo jedan život zajedno - navodi italijanska štampa Mančinijeve reči, koje je izgovorio u suzama.

"La gazeta delo sport" je, takođe, posvetila značajan prostor ispraćaju Mihajlovića.

- Siniša, ogromna masa sveta i suze na poslednjoj utakmici šampiona koji pripada svima - uz nabrajanje sportskog sveta koji je stigao na sahranu.

Frančesko Toti, simbol Rome, došao je da pozdravi svog prijtelja.

- Viđen je vrlo emotivan trenutak na toj tužnoj ceremoniji, koja ostaje za pamćenje, kada u crkvu zajedno ulaze i iz nje izlaze kardinal Mateo Zupi i vladika Srpske pravoslavne crkve Andrej. Ovo je veoma snažan gest, ako se setimo da je religijska podvojenost bila razlog za rat u Jugoslaviji, kojeg je Mihajlović praktično video na pragu svoje kuće - dodaje "Gazeta".

Mediji, nadalje, podsećaju da je na ispraćaju u crkvi bila velika grupa fudbalera koje je u sportsku orbitu lansirao upravo Siniša Mihajlović.

- Siniša je veliki prijatelj kome dugujem mnogo, nije imao straha od bilo čega. Lansirao je mlade, podržavao ih, branio od bilo čega i to je radio do kraja. Siniša je bio jedna specijalna osoba - naveo je predsednik Torina Urbano Kairo.

Arijana: Voleću te zauvek

ARIJANA Rapačoni ostavila je "Instagramu" još jednu emotivnu poruku, posvećenu preminulom suprugu Siniši Mihajloviću. Prvo se zahvalila svima na rečima podrške i utehe, tokom teških vremena za porodicu.

- Gde god da si, voleću te dotle (zauvek).

Sahranjen na dan porodične slave

ITALIJANSKE novine pominju i vrlo značaj detalj:

- Sveti Nikola je slava Siniše Mihajlovića i on je sahranjen baš tog dana. Pre ceremonije stiže drveni krst, na kojem je ćirilicom ispisano Sinišino ime, godina rođenja i smrti. Po pravoslavnoj tradiciji, taj krst prati preminulu osobu.

Zagrljaj dva naroda i navijača

VISOKOTIRAŽNI "Il mesađero" se, takođe, dostojanstveno oprostio od Siniše Mihajlovića:

- Taj ispraćaj je, u stvari, bio zagrljaj italijanskog i srpskog naroda, ali i zagrljaj navijača svih timova za koje je igrao i koje je trenirao. Siniša je otišao, ali sećanje na njega biće večno. Kao pogled na fotografiju koja je bila na sanduku sa njegovim telom. Smešio nam se svima, tokom života i posle smrti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama