NIŠLIJA IVAN ILIĆ ODUŠEVIO NA UTAKMICI U OSLU: Fudbalski zvrk košarkaških gena

Z. Ć.

29. 09. 2022. u 09:18

PRVI put je bio starter u najjačoj selekciji Srbije, i to u meču koji je morao da se pobedi. Mladom Ivanu Iliću (22) sada sa svih strana stižu pohvale da je doktorski odigrao protiv Norvežana, iako su se mnogi pitali pre utakmice kako to da je baš "ovaj mali" dobio priliku da zameni suspendovanog maestra Sergeja Milinkovića-Savića.

НИШЛИЈА ИВАН ИЛИЋ ОДУШЕВИО НА УТАКМИЦИ У ОСЛУ: Фудбалски зврк кошаркашких гена

FOTO: FSS

Pošto se na kraju sve završilo kako se samo poželeti može, red je da se ko zna koji put čestita selektoru Piksiju Stojkoviću što je i ovoga puta imao istančan trenerski osećaj da u vatru gurne svog Nišliju.

Levonogi zvrk je uzvratio inteligentnim i lucidnim izdanjem u veznom redu, nagrađenim efektnom asistencijom Mitroviću. Bolje upućeniji ljubitelji fudbala setili su se da je Ivan u maju 2017. postao najmlađi debitant u prvom timu Crvene zvezde, sa 16 godina i 15 dana. Ubrzo je u "paketu" sa starijim bratom Lukom (24) prodat Mačester sitiju u transferu vrednom 5,5 miliona evra. Jedno vreme je bio na pozajmici u Zemunu, NAC Bredi, pa u Veroni, koja ga je i otkupila od Sitija prošlog avgusta za 7,5 miliona evra.

U ovom klubu se već nametnuo i sve više je na meti poznatih klubova Serije A. Za prvi tim Srbije debitovao je u prijateljskom meču protiv Jamajke (1:1) 6. jula 2021, meč sa Norveškom bio mu je peti u A selekciji.

Inače, braća Luka i Ivan Ilić su kao klinci počeli u fudbalskoj školi Reala iz Niša, gde ih je "snimio" Vladimir Petrović Pižon i doveo u Zvezdu. Potiču iz prave sportske porodice, otac Srđan je bio krilo u Radničkom, a majka Danijela čuvena košarkašica koja je sa reprezentacijom Jugoslavije 1990. godine osvojila srebrnu medalju na SP.

- Majka nas više savetuje. Njena tri pravila su nam uvek u mislima: da damo sve od sebe, da nikad ne odustajemo i da pokažemo ono što najbolje znamo - rekao je Ivan, kada je sa bratom 2017. bio gost "Novosti".  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)