NEVIĐENA DRAMA U ZAGREBU: Poznati svi učesnici Lige šampiona (VIDEO)

Novosti online

24. 08. 2022. u 23:41

OD ranije su bila poznata imena 26 klubova koji su automatski stekli pravo da budu u grupnoj fazi Lige šampiona, a ove srede je kompletirana i lista od šest učesnika koji su prebrodili kvalifikacije.

НЕВИЂЕНА ДРАМА У ЗАГРЕБУ: Познати сви учесници Лиге шампиона (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što su u utorak to uradili Makabi iz Haiefe (eliminacijom Crvene zvezde), Benfika (izbacivši Dinamo iz Kijeva) i Plzen (koji je bio bolji od Karabaga), danas su to uradili i i Rendžers, Kopenhagen i Dinamo Zagreb.

Posle 2:1 na svom terenu, Kopenhagen je eliminisao tim Trabzona odigravši 0:0 u Turskoj, Glazgov Rendžers je, nakon 2:2 u Škotskoj, u Ajnhdovenu pobedio ekipu PSV-a sa 0:1 golom Hrvata Antonija Čolaka u 60. minutu, a njegovi sunarodnici su u Zagrebu preživljavali pravu dramu.

Na Maksimiru je, u susredu Dinama i Bodoa, najpre sve delovalo idilično. Oršić je već u četvrtom minutu doneo Zagrepčanima 1:0, čime je anulirana istovetna prednost Norvežana iz prvog meča, a onda se Burno Petković u 35. minutu makazicama pobrinuo za veliko slavlje "moderih":

Ipak, Bodo nije odustajao, pa je rezervista Gronbek, u 70. minutu, sedam minuta nakon što je ušao u igru, smanjio na 2:1 i time izborio produžetke, jer više ne važi ono dugogodišnjnje pravilo da gol u gostima više vredi od onog datog kod kuće.

A kada je drama počela da dostiže vrhunac, a jedaneasterci se činili kao neminovnost, na scenu je stupio Dinamov rezervista Josip Drmić.

Drmić je najpre u 117. minutu svojim pogotkom doneo domaćinu 3:1...

... a u poslednjim trenucima revanša, dok su Norvežani sve karte bacali na napad, uveličao slavlje Dinama asistencijom Bočkaju za konačnih 4:1 i plasman zagrebačkog kluba u Ligu šampiona.

Kad je žreb i ko su učesnici Lige šampiona 2022/2023?

Žreb za Ligu šampiona održaće se u Istanbulu u četvrtak od 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

Od timova koji su automatski plasirali, u ovom trenutku je poznato samo ko će činiti prvi "šešir". U pitanju su Real Madrid kao aktuelni prvak ovog takmičenja, Ajntraht iz Frankfurta kao osvajač prošlog izdanja Lige Evrope, te Mančester siti, Milan, Bajern, Pari Sen Žermen, Porto i Ajaks.


Pored šest pomenutih ekipa iz kvalifikacija, preostali učesnici Lige šampiona su:

Liverpul, Čelsi, Barselona, Juventus, Atletiko Madrid, Sevilja, Lajpcig, Totenhem, Borusija Dortmund, Salcburg, Šahtjor, Inter, Napoli, Sporting, Bajer Leverkuzen, Olimpik Marsej, Klub Briž i Seltik.

Bonus video: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!