AMERI ZAPANJENI U SRBIJI: Došli zbog Jokića, prvo su ostali malo zatečeni, a onda su otišli na Marakanu da gledaju Zvezda - Makabi (VIDEO)

Novosti online

24. 08. 2022. u 20:11

NIKOLA Jokić je toliko opčinio Denver, da je zbog njegovih NBA bravura (i dve uzastopne MVP titule) nekoliko američkih košarkaških novinara rešilo da "dođe i vidi već jednom tu Srbiju", iz koje se pojavio momak koji toliko odudara od klasičnih sportskih zvezda na koje su navikli. A u Srbiji su ostali zatečeni. Iz više razloga.

АМЕРИ ЗАПАЊЕНИ У СРБИЈИ: Дошли због Јокића, прво су остали мало затечени, а онда су отишли на Маракану да гледају Звезда - Макаби (ВИДЕО)

Tviter: / DNVR

Podsetimo, put naše zemlje nedavno je krenula ekipa izveštača "DNVR"-a, jednog od najpopularnijih sportskih portala u Koloradu, američkoj saveznoj državi u kojoj je Denver.

Plan im je bio jednostavan: doći do Srbije, ostati nekoliko dana, videti malo Beograd, malo Sombor, grad u kome je Jokić rođen, i... to je, otprilike, to.

Ali nisu mogli ni da sanjaju kakva će ih gostoljubivost ovde dočekati.

O tome koliko ih je i šta ih je sve zapanjilo u prvih nekoliko dana posete našoj zemlji, "Novosti" su vam već javile, ali utorak je za ove Amerikance bio poseban dan.

Vrativši se iz Sombora u Beograd, rešili su da odu na Marakanu i pogledaju utakmicu Crvena zvezda - Makabi Haifa, revanš za plasman u fudbalsku Ligu šampiona.

Saznali su i za plan da svaka tribina bude "obučena" u određenu boju, pa su se tako i pripremili, otišavši u Skadarliju na "zagrevanje"...

... a već sam dolazak na stadion "Rajko Mitić" ih je ostavio bez daha.

- Ova energija, čoveče. Nestvarno - napisao je jedan od njih na Tviteru.

Kada je počelo navijanje sa svih strana, zajednička poruka prisutnih Amerikanaca glasila je:

 

- Ovo je život!

Mada, bilo je momenata kada nisu skrivali svoju zapanjenost, što možete videti i sami u jednom od snimaka koje su objavili na društvenim mrežama:

Javljanja sa lica mesta, uz poruke kao što su:

- Ne želim da se ova sedmica ikada završi!

... možda najbolje opisuju kako su se Amerikanci osećali na fudbalskom meču u Srbiji.

U jednom trenutku su počeli na društvenim mrežama da se oglašavaju i na srpskom jeziku, uz "Idemooooo!".

... ili, što bi jedan od njih rekao:

- Sada sam huligan, pomirite se s tim.

Ipak, na kraju su se osećali kao i pedesetak hiljada ljudi na Marakani (osim nekoliko stotina izraelskih navijača):

- Primljeni golovi u 45. i 90. minutu, kako brutalan način da ispadnete. Iskreno, ne mogu da verujem šta sam upravo gledao - glasila je završna reč jednog od gostiju iz SAD.

Jokić i Denver uskoro kreću po titulu

A dok američki novinari borave u Srbiji zbog Jokića (a Nikola će sa reprezentacijom Srbije ovih dana imati ozbiljne zadatke, najpre u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo - u četvrtak protiv moćne Grčke, uz prenos na portalu "Novosti", a onda i na šampionatu Evrope), Denver će ga dočekati jači nego što je dosad bio.


Kentavius Koldvel-Poup, Iš Smit i Brus Braun su bili uvodni trio pojačanja za klub iz Kolorada čiji je vođa naš as, a dolazak zlatnog centra američke reprezentacije uvećao je početni broj novajlija na četiri.

Stigla su zatim i tri nova momka - i to s drafta (bek Kristijan Braun, koji je bio triput srednjoškolski šampion, a jednom i NCAA prvak tokom svojih koledž dana, te bek/krilo (a odličan defanzivac) Pejton Votson, kao i zanimljivo centarsko rešenje, Francuz Ismael Kamagate). Osmo pojačanje je Australijanac Džek Vajt iz Melburna, a deveto Džastin Tilman, član idealne petorke Razvojne NBA lige iz prošle sezone.

Naravno, možda Denver nema baš najjači tim u ligi, ali jedan od najzanimljivijih - ima svakako. Uostalom, predvodi ga dvostruki uzastopni MVP, a vraćaju se dva ključna "šrafa", Marej i Porter Junior. Uz pomenuta pojačanja, ali i igrače kao što su Aron Gordon i "Bizi" Bouns, biće to izuzetno interesantna ekipa u sezoni koja predstoji.

Nova NBA sezona počinje 18. oktobra, i to utakmicom Golden Stejt voriors - Los Anđeles lejkers, a najnovije izdanje najjače košarkaške lige na svetu, baš kao i ostale vesti iz sporta - pratite na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim dobrom ste mestu.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna