ZVEZDA BEZ LIGE ŠAMPIONA! Nestvarna drama na Marakani, crveno-beli imali Makabi u šaci, zbog autogola u 90. minutu se sele u Ligu Evrope

Novosti online

23. 08. 2022. u 22:58 >> 22:58

CRVENA ZVEZDA će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope, a ne u elitnom takmičenju, Ligi šampiona. To je epilog dvomeča sa Makabijem iz Haife, koji je posle pobede od 3:2 u Izraelu najpre gubio sa 2:0 u revanšu na Marakani, ali eliminisao srpskog prvaka usled 2:2 u revanšu, uz autogol Milana Pavkova u 90. minutu.

ЗВЕЗДА БЕЗ ЛИГЕ ШАМПИОНА! Нестварна драма на Маракани, црвено-бели имали Макаби у шаци, због аутогола у 90. минуту се селе у Лигу Европе

FOTO: FK Crvena zvezda

Da bi se prošlo u elitno tamičenje u modernom fudbalu potrebne su tri stvari. Jedno je fudbalski kvalitet na terenu i van njega, zatim jasna ideja sa rešenošću da se ona sprovede u delo, ali i sreća. Zvezdi je baš ona nedostajala ovog puta, jer je imala sve u svojim rukama: uz pomenuta dva gola prednosti, na trenutak je slavila i odbranjeni penal u sudijskoj nadoknadi vremena na isteku prvog poluvremena, ali... Samo desetak sekundi kasnije, zbog trenutka nesmotrenosti, primila je pogodak, koji je potpuno preokrenuo sliku na terenu u nastavku ovog duela. Sve je začinio autogol najboljeg Zvezdinog ovosezonskog strelca, i to u 90. minutu...


No, krenimo redom.


U grotlu stadiona "Rajko Mitić", obojenog odećom 50.000 navijača u skroz crvene ili skroz bele tribine, ekipa Dejana Stankovića je najpre zaustavila najveća oružja rivala, lucidnog Hazizu i opasnog napadača Pijeroa, a onda počela da plete svoju mrežu oko gola Izraelaca.

Radila je to dovoljno smireno da ne dozvoli kazne u vidu kontranapada, a dovoljno odlučno, da počne da ređa pogotke.

Prvi razlog za oduševljenje "delije" su imale u 26. minutu kada se Katai probio po levom krilu, sa same gol-aut linije centirao po zemlji, a nakon što je na kratko intervenisao Goldberg, lopta se na rubu peterca odbila pravo pred Aleksandra Pešića koji je četvrti put u karijeri zatresao mrežu kluba iz Haife.

Stanković se tada okrenuo ka severnoj tribini, vikao "Hajdemo još jače!", svestan da jedan pogodak nije dovoljan za željeni uspeh, a krenuli su jače i navijači sa pevanjem, i igrači srpskog prvaka. U 43. minutu su udvostručili prednost, sasvim zasluženo.

Prvo je okružen opasni Pijero na liniji koja razdvaja dve polovine terena. Tu mu je lopta oduzeta, pa ju je Kanga poslao napred ka Kataiju. Zvezdin "magiko" je petom prosledio Pešiću, a ovaj ukoso od sebe, levo, ka Ivaniću koji je zatresao mrežu Makabija.

Tih 2:0, uz odbranu Hazizinog penala koju je Milan Borjan izveo u 45. minutu nakon što je Slavoljub Srnić nehotice igrao rukom, činilo se kao dovoljan iskorak ka grupnoj fazi elitnog nadmetanja, ali samo desetak sekundi kasnije, Zvezdina mreža se zatresla. Makabi je oduzeo loptu domaćinu, izveo brzu akciju, a Sundgren iznenadnim, dalekometnim udarcem matirao kapitena domaćih.

Uz 2:1 na semaforu otišlo se na veliki predah, a povratak je doneo prilično drugačiju sliku od dotad viđene na terenu. Makabi je gospodario igralištem, u prvih pet minuta imao dve ozbiljne šanse, a i potom delovao pribranije i odlučnije. Zvezda jeste imala kvalitet da tome parira, ali lakše povrede pojedinaca, sve veći stres zbog važnosti meča, te poljuljano samopouzdanje posle primljenog gola u 50. minutu prvog poluvremena, bili su neki od razloga što je crveno-beli brod počeo da se ljulja.

Pokušavali su da ga primire i iskusni članovi ekipe, i Dejan Stanković izmenama, ali mu na momente nije na ruku išlo ponašanje nekih igrača, poput Kange koji je odbio da se sa trenerom pozdravi kada je  zamenjen pre isteka sata igre. Na to se nadovezao i pogođen okvir gola od strane gostiju, posle Ivanićevog gubitka lopte i spretne intervencije Borjana koji je sprečio Kornua da ga savlada, pa je vreme počelo da ističe, a da se čini da će se igrati produžeci.

Bilo je tada najvažnije sačuvati i mir, i koncentraciju, ali i pomenutu rešenost. Zvezda je, uz pevanje celog stadiona "Hej, Pavkov, skoči - daj gol glavom", priželjkivala da će joj rezervista, njen heroj protiv Liverpula i najbolji strelac ove sezone, doneti gol za prolazak u Ligu šampiona, ali...


U 90. minutu, baš je Pavkov postigao autogol, podigavši nogu u želji da spreči jedan centaršut s levog krila.

Svi su ostali u neverici na Marakani posle tog šoka, svi osim oko 600 navijača Makabija, koji su proslavili i to izjednačenje, i prolazak u Ligu šampiona. A usled ovakvog epiloga, Zvezda će se preseliti u Ligu Evrope, za koju je žreb u petak.

KRAJ Crvena zvezda - Makabi Haifa 2:2 (prvi meč 2:3)

90' - Sedmi minut nadoknade se igra, šutira Zvezda odakle god može, prvo je Sanogo šutirao, pa posle odbitka i Milunović - ne ide pa ne ide! 

90' - Katai šutira s leve strane, izborio je korner! Igra se poslednji, 93. minut.

90'-  Autogol Pavkova u 90. minutu! Probao je da zaustavi jedan centaršut s levog krila, a savladao Borjana - 2:2.

89' - Zvezda je na kratko uzela loptu, pa je izgubila uz prekršaj Ivanića, a iako su gosti došli u posed i krenuli u napad po levom krilu, sudija je prekinuo meč zbog pomenutog faula. Haziza se bunio, jer je misio da treba dosuditi prednost (lopta je baš do njega došla, spremao se da centira) pa mu je sudija Tejlor pokazao žuti karton. Slobodan udarac za Makabi.

86' - "Delije" su pevale "Hej, Pavkov, skoči - daj gol glavom!", dok su čekale slobodnjak Kangve s levog krila, no intervenisala je odbrana gostiju. 

85' - Skočili su svi sa Zvezdine klupe zbog oštrog prekršaja Sundgrena, strelca gola za Makabi. Dobiće žuti karton čim se pridigne, pošto čuči, povređen.

Delije na meču s Makabijem / FOTO: FK Crvena zvezda

84' - Menja Dejan Stanković. Mustafa je ušao umesto Bukarija, a Sanogo umesto Rodića.

81' - Uh, nezgodna situacija. Planić je pobegao Zvezdinoj odbrani, bio sam na skoku posle centaršuta s desne strane, ali se loše pozicionirao, pa ga je lopta samo očešala po temenu i pripala crveno-belima.

80'  - Barak Bakhar, trener Makabija, dobija žuti karton zbog prigovora.

78' - Milan Pavkov ulazi na teren, menja Pešića, ali tek nakon što skine nakit sa šake na koji mu je ukazao četvrti sudija.

77' - POLICIJA DRŽI SVE POD KONTROLOM: Pre početka utakmice privedeno 6 osoba, bez incidenata na samom stadionu

76' - Da, definitivno je Gelor Kanga odbio da se pozdravi sa Dejanom Stankovićem prilikom izmene, snimak to i dokazuje.

75' - Zvezda je opet pripretila. Posle auta je lopta došla u kazneni prostor rivala, Bukari je probao da šutira "iz prve" iskosa s desne strane - nije bio precizan...

74' - Kako javlja reporter TV Arena sport koji se nalazi uz klupu Crvene zvezde, Gelor Kanga je ne samo bio ljut prilikom izmene, nego je navodno odbio da se rukuje sa trenerom domaćih, Dejanom Stankovićem.

73' - Milan Rodić dobija žuti karton zbog udarnja rivala s leđa. Nije bilo prejako, ali... pravila su jasna za prekršaje s leđa.

Detalj sa meča Zvezda - Makabi Haifa / Foto: FK Crvena zvezda

72' - Acili menja Davida u gostujućoj ekipi. Nekoliko Zvezdinih igrača se takođe zagreva, možda će Sanogo prvi na teren. Pešić pokazuje da može da igra još oko deset minuta...

69' - Traže igrači Zvezde penal, zbog igranja rukom od strane Hazize, ali ni sudija ni VAR se ne oglašavaju...

66' - Zvezda se oslobađa pritiska rivala, bar tako deluje u ovih minut, dva.

63' - Stativa, Makabi pogađa okvir gola! Ivanić je izgubio loptu, Kornu s leve strane šutirao izuzetno snažno, Borjan jedva dohvatio loptu, no taman toliko da loptu malo skrene i ona nije ušla u mrežu! Ostaje 2:1.

61' - Mohamed je vrlo dobro šutirao, želeći da sa icvice kaznenog prostora donese izjednačenje Makabiju, a iako je uspeo da ispred Kangve i Erakovića uputi udarac (nakon što je Zvezdina odbrana intervenisala ispred Pijeroa), lopta je prohujala iznad prečke.

58' - Posle malo više od minut čekanja na taj slobodnjak, Zvezdina "desetka" je loptu poslala preko živog zida, ali za oko metar iznad prečke.

56' - Šansa za Zvezdu. Nerviraju se gosti zbog jedne odluke sudije Tejlora, posle koje će Aleksandar Katai izvesti slobodan udarac sa 17 metara.

53' - Nervira se Gelor Kanga. Ne može da veruje da ga Dejan Stanković izvodi iz igre. Traži objašnjenje (ali napušta teren). Menja ga Kingsi Kangva.

50' - Pripretila je i Zvezda! Eraković se prvi put pridružio napadu, probio se po desnoj strani, probao da centrira s gol-aut linije, nije baš uspeo, ali je Kanga oprobao udarac nedugo zatim. Ostalo je 2:1, ali se Zvezda probudila posle petominutne dominacije Izraelaca.

49' - Nova prilika za Makabi, odlično je istrčao Borjan i sprečio da udarac gostiju postane njihov drugi gol na meču!

46' - Pripretili su odmah gosti, Lavi je bio u Zvezdinom šesnaestercu, Dragović ga je u poslednji čas zaustavio.

46' - Počelo je drugo poluvreme!

Detalj sa meča Zvezda - Makabi Haifa / Foto: FK Crvena zvezda

Kraj poluvremena, 2:1. Bilo je burno, a biće i dalje burno, nema šta. Oba tima su šutirala po osam puta (Zvezda vodi sa 4:3 u okvir gola), domaćin je imao loptu u svom posedu 51%, vodio je i sa 2:0, ali... Na predah ide sa prepolovljenim vođstvom.

2:1 - GOL MAKABIJA! KAKVA DRAMA! Prvo je Borjan odbranio penal, ali... Uh, kakva splet okolnosti. Haziza je izveo jedanaesterac, gađao u levu stranu, a tamo se i bacio kapiten Zvezde i odbranio, no posle 20-ak sekundi - domaćini su izgubili loptu na oko 25 metara i onda je Sundgren sa distance poslo loptu u mrežu Zvezde. Ukupan rezultat je 4:4. Prava šteta, Zvezda je bila daleko bolji rival u ovih 45 minuta... Ili 50, ako se gleda kada je gol postignut.

45' - Penal za Makabi! Srnić je igrao rukom, Dragović dobija žuti karton zbog verbalnog sukoba sa Pijeroom.

45' - Sudija Tejlor odlazi da sam pregleda snimak, zbog mogućnosti da je Srnića udarila lopta u ruku.

45' - VAR provera, da li je bilo prekršaja za penal u korist Makabija prilikom prethodnog kornera.

45' - Novi korner za goste, i to posle pokušaja Pijeroa glavom, nakon kornera, te intervencije Borjana kod bliže stative.

45' - Slobodan udarac za Makabi sa desnog krila, Šeri je centirao, a Katai loptu izbacio u korner.

44' - Kakva majstorska akcija crveno-belih. Prvo je okružen opasni Pijero na liniji koja razdvaja dve polovine terena, tu mu je lopta oduzeta, pa ju je Kanga poslao napred ka Kataiju. Zvezdin "magiko" je petom prosledio Pešiću, a ovaj ukoso od sebe, levo, ka Ivaniću koji je zatresao mrežu Makabija - 2:0.

43' - Ivanić, gol, 2:0!

Detalj sa meča Zvezda - Makabi Haifa / Foto: FK Crvena zvezda

42' - Već dva, tri minuta Makabi "plete mrežu" oko gola koji čuva Milan Borjan, ali je na kraju sve završeno centriranjem, te loptom u naručju Zvezdinog kapitena.

39' - Žuti karton Geloru Kangi jer je nagazio rivala prilikom oduzimanja lopte. Smeška se, mislio je da to nije prekršaj, ali opasni Haziza, dvostrukia sistent u prvom meču, već skoro minut leži...

38' - Upravo je Pešić bio u ne baš brzoj kontri Zvezde, a kako su mu saigrači bili dobro čuvani, rešio je da šutira sam sa oko 20 metara, iskosa s desne strane. Udarac levom nogom golman gostiju je (opet iz drugog pokušaja) ukrotio.

38' - Da li će strelac Pešić moći da nastavi meč? Malopre se požalio na povredu, za sada igra, ali... Pavkov i Mustafa se već zagrevaju.

35' - Makabi i dalje ne uspeva da prikaže ni delić onog fudbalskog repertoara kojim je oduševio svoje pristalice u dobrom delu prvog meča. Zvezdina odbrana zasad igra besprekorno, pa je sve češće lopta na gostujućoj polovini terena.

30' - Ne propustite: LUDILO NA MARAKANI: Pešić obradovao "delije", ovako je zatresao mrežu Makabija

29' - Au, kakva šansa za Zvezdu! Posle centaršuta Bukarija s desne strane, Mirko Ivanić je volej poslao snažno, sa oko 14 metara, ne i precizno. Auh, kakva situacija.... Bio je neometan Ivanić...

27' - Dejan Stanković se odmah posle vođstva okrenuo ka severnoj tribini, dizao ruke i vikao "To, to!". Svestan je da je podrška i dalje preko potrebna njegovoj ekipi. Više ne važi prednost u vidu "veće važnosti gola datog u gostima", prosto je rezultat 3:3, Zvezdi je potreban bar još jedan gol (ili pobeda na penale) da bi prošla u Ligu šampiona.

26' - Katai se probio po levom krilu, sa same gol-aut linije je centirao po zemlji, a nakon što je na kratko intervenisao Goldberg, lopta se tu, na rubu peterca, samo odbila pravo pred Aleksandra Pešića koji je četvrti put u karijeri zatresao mrežu Makabija iz Haife. 

Aleksandar Pešić slavi gol za vođstvo Zvezde protiv Makabija u revanšu / FOTO: FK Crvena zvezda

26' - Pešić 1:0! Zvezda je povela! Sada je ukupno 3:3!

26' - Kanga je centrirao dobro s leve strane, golman Koen boksuje loptu ispred dvojice Zvezdinih igrača koji su krenuli da glavom postignu gol.

25' - Odmah na isti način uzvraćaju gosti, Šeri je oprobao udarac sa oko 30 metara, ali je za isto toliko promašio metu.

24' - Opet šutira Kanga, ovoga puta sa 30-ak metara. Lopta je odskočila ispred golmana Koena, koji ju je iz drugog pokušaja ukrotio. Ostaje 0:0.

23' - Zvezda je opet preuzela inicijativu, ali malo sporije organizuje napade naspram početnih. Ili bi možda pravilnije bilo reći - strpljivije. Ipak, ni to nije pomoglo da se probiju linije rivala, Makabi je uspeo da oduzme loptu, no posle pokušaja da se dugim dodavanjem pripreit Borjanu, posed opet ima šampion Srbije.

21' - Posle pomenutog auta na levoj strani, lepo su kombinovala dva igrača Makabija, a posle njihovog duplog pasa David je šutirao sa samog ugla šesnaesterca i to - previsoko.

20' - Kanga je izgubio loptu na oko 40 metara od gola rivala, a za desetak minuta igrači Makabija su već bili na levom krilu i pripretili centaršutem. Zvezdina odbrana je izbacila loptu u aut.

19' - Bukari je brzo sebi stvorio priliku da centrira s desne strane, no iako je "probio" sebi najbliži bedem, štoperi domaćih su izbili loptu u aut. Nedugo zatim, Zvezdini fudbaleri su prepustili posed suparniku.

18'  - U poslednja 2-3 minuta borba se odvija na sredini terena, a Makabi ima malo više loptu u posedu, no ne i na opasniji način.

15' - Brzo oduzimaju fudbaleri Zvezde loptu rivalima u poslednjih pet, šest minuta. Stabilizovala se igra domaćih posle nekoliko "dugotrajnih" akcija rivala.

13'- Posle prodora po levom krilu, lopta je na desnom stigla do Bukarija, ovaju ju je unazad odložio za Gelora Kangu, a njegov šut udesno pogodio je stativu... Ostaje 0:0!

12' - Stativa! Kanga je pogodio okvir gola Makabija!

9' - Prilika za goste, slobodan udarac sa oko 30 metara. Šeri, međutim, nije precizno to izveo, ostaje 0:0.

8' - Prilično je loša vidljivost igrališta, zbog dima...

7' - Bakljada gostujućih navijača. Dim se spušta ka terenu.

5' - Prva šansa na meču - i to za goste. Pripretili su jednim centaršutem igrači Makabija, Pijero, dvostruki strelac u prvom meču, glavom je poslao "žabicu", a iako nije dobro šutirao, umalo je proigrao klupskog kolegu u Zvezdinom petercu. Kapiten domaćih, Milan Borjan, uhvatio je loptu pre nego što je stigla do rivala.

4' - Pokušali su gosti da priprete probojem po levo krilu, no lopta im je pobegla u gol-aut

3' - Nerviraju se i jedni i drugi zbog uvodnih odluka engleskog arbitra Tejlora, ali je, zapravo, dosad bio skroz u pravu.

2' - Dok traje kraći prekid zbog uvođenja lopte u igru zbog ofanzivnog prekršaja domaćih, evo dela atmosfera s Marakane:

1' - Zvezda je oduzela loptu gostima, Pešić ju je prihvatio i probao da proigra Ivanića koji je protrčao pored njega elvim krilom, ali nije uspeo

1' - Meč je počeo!  S centra su krenuli gostujući fudbaleri

20.58 - "Delije" su razvile veliki transparent ispod severne tribine: "Crveno je boja sreće, vernost belu boju ima, te dve boje Zvezdine su - neka bude jasno svima!"

Delije na meču Zvezda - Makabi Haifa / FOTO: Č. Vuković

20.56 - Mušema s logom Lige šampiona se "trese" na centru igrališta, rivali se pozdravljaju sa sudijama (predvođenim Englezom Entonijem Tejlorom), a onda i međusobno. Još malo pa počinje!

20.56 - OSETILI GROTLO "MARAKANE" Navijači Makabija stigli na stadion Zvezde

20.54 - Oko 50.000 ljudi koji su na tribina - sada je na nogama, na teren izlaze akteri meča koji odlučuje ko će u Ligu šampiona (žreb je za dva dana) a ko će u Ligu Evope (žreb je za tri dana).

20.51 - Ukupno je, na celom stadionu, možda 300-400 ljudi koji nisu u belom ili crvenom gornjem delu odeće. Svi ostali su se odazvali pozivu "delija"

20.33 - Pola sata pre utakmice stadion je pun... 

20.25 - Sve su punije tribine Marakane, na kojoj odzvanja pesma "delija" o bodrenju voljenog kluba u svim vremenskim uslovima ("Po zimi, kišu, suncu, snegu ili košavi...")

20.16 - A dok su sve punije tribine stadiona "Rajko Mitić", na prilazima najvećem sportskom objektu u Srbiji i dalje je ogroman broj ljudi...

 

20.10 - Poslednji snimci s Marakane, sat vremena pred početak utakmice, svedoče i o atmosferi, i o "bojama" u kojima su sve četiri tribine:

 

19.58 - Na osnovu sledećih fotografija, nema više nikakve sumnje da će uspeti planirana koreografija "delija", najvetrenijih pristalica aktuelnog prvaka Srbije, koje su pozvale sve da dođu ili u crvenim majicama (ako stižu na zapadnu ili istočnu tribinu) ili belim (ako dolaze na "sever" ili "jug"):

19.51 - Ispred Marakane - "vri"...

19.48 - A ovako UEFA predstavlja startnu postavu Crvene zvezde i njen položaj na terenu, dok šansu s klupe čekaju: Popović, Gobeljić, Leković, Stanković, Sanogo, Kangva, Nikolić, Ibrahim, Mitrović, Ben, Ohi i Pavkov.

Statrtna postava Crvene zvezde za revanš meč sa Makabijem iz Haife / FOTO: UEFA

19.47 - Ovako grafički izgleda formacija gostiju iz Izreala:

Startna postava Makabija za revanš sa Zvezdom na Marakani / FOTO: UEFA

19.45 - Kada je reč o gostima iz Haife, oni će igrati s istom startnom postavom kao i na svom stadionu: Makabi: Koen - Sundgren, Planić, Goldberg, Kornu - Šeri, Lavi, Mohamed - Haziza, Pijero, David

19.42 - Evo i sastava domaćih! Stanković je napravio jednu izmenu u odnosu na meč u Izraelu, umesto Kangve u početnih 11 je Slavoljub Srnić:

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Rodić - Kanga, Srnić, Ivanić, Bukari, Katai - Pešić;  

19.35 - KAD REKE LjUDI KRENU KA MARAKANI: Sat i po pred revanš s Makabijem sve je bilo u crveno-belom oko stadiona Zvezde (VIDEO)

19.29 -  A ovako izgledaju tribine sat i po pre početka meča:

19.24 - Ovako trenutno izgleda svlačionica Zvezde:

19.12 - Koga li će Zvezda dobiti na žrebu? Evo jedne zanimljivosti koje su "Novosti" pripremile za vas na tu temu - BIVŠA "JUGA" I DALjE NA ČEKANjU: Fudbaleri Crvene zvezde još zvanično nisu igrali sa ekipama iz sedam evropskih zemalja

18.25 - Interesantna situacija u Beogradu: "NISMO MI LIVERPUL, MI SMO MAKABI" Izraelski novinar naišao na "grobare", imali su šta da kažu o Zvezdi, a i on njima

17.09 - Današnja fudbalska zanimljivost vezana za "komšiluk": "NISMO MI CRVENA ZVEZDA": Navijači Bodoa zabrinuti pred meč sa Dinamom iz Zagreba

17.00 - Crvena zvezda je prodala sve karte za revanš sa Makabijem, zbog toga je uputila važno saopštenje svojim navijačima, a u blizini stadiona cena ulaznica kod nekoliko tapkaroša raste vrtoglavom brzinom. Podsetimo, karte su mogle da se nabave po cenama od hiljadu dinara za severnu i južnu tribinu, 2.000 za "istok", a 2.400 za "zapad", a već od jutros se prodaju i po četvorostruko većim cenama, dok na sajtovima za oglase ljudi nude i po stotinu evra za parče papira s kojim bi mogli da uđu na "Marakanu" večeras. 

Podsetimo, plan Zvezdinih navijača da svi koji budu na severnoj i južnoj tribini dođu u belim majicama, a posetioci na "zapadu" i "istoku" u crvenim, a tome planiraju da se odazovu mnogi koji su krenuli na Marakani, jer fotografija (često i sa decom) ima i od strane navijača koji stižu iz Bosne i Hercegovine, ali i Slovenije, Nemačke...

Uoči utakmice

U Izraelu je Zvezda imala u jednom trenutku i rezutlatsku prednost, ali je Makabi pobedio sa 3:2 na stadionu "Sami Ofer", pred 30.000 glasnih navijača.

Buke će, sumnje nema, biti i ovog utorka od 21 kada se igra revanš.

Pravilo da "gol u gostima više važi" nije više na snazi, pa bilo koja minimalna pobeda crveno-belih posle dva poluvremena - odvodi revanš u produžetke, odnosno, ako bude bilo potrebe, izvodiće se jedanaesterci.

Ukupni pobednik ide u grupnu fazu Lige šampiona, a poraženi - u grupnu fazu Lige Evrope.

Bonus video: Navijanje "delija" u Izraelu, na meču Makabi Haifa - Crvena zvezda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (35)