AMERI DIBIDUS ZATEČENI U SRBIJI: Novinari stigli zbog Jokića u našu zemlju, a ovo nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)

Novosti online

22. 08. 2022. u 21:30

NIKOLA Jokić je opčinio Denver. Nagetse tako vodi na parketu da je stigao do dve uzastopne MVP titule, za najkorisnijeg NBA igrača, pa i ne čudi što je nekoliko američkih novinara rešilo da "dođe i vidi već jednom tu Srbiju", iz koje se pojavio momak koji toliko odudara od klasičnih sportskih zvezda na koje su navikli. A u Srbiji su ostali zatečeni.

АМЕРИ ДИБИДУС ЗАТЕЧЕНИ У СРБИЈИ: Новинари стигли због Јокића у нашу земљу, а ово нису могли ни да сањају (ВИДЕО)

Twitter / DNVR

Put naše zemlje je krenula prilično brojna ekipa izveštača "DNVR"-a, jednog od najpopularnijih sportskih portala u Koloradu, američkoj saveznoj državi u kojoj je Denver.

Plan im je bio jednostavan: doći do Srbije, ostati nekoliko dana, videti malo Beograd, malo Sombor, grad u kome je Jokić rođen, i... to je, otprilike, to.

Ali, nisu mogli ni da sanjaju kakva će ih gostoljubivost ovde dočekati.

Neki od tih novinara su prilično poznati u srpskoj košarkaškoj javnosti koja prati NBA ligu, jer odlično izveštavaju o tome šta Nikola Jokić i ekipa Denvera rade u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Upravo zato je Amerikancima priređen ne samo svečani doček, već im boravak (koji još uvek traje) protiče tako da oni s neskrivenim oduševljenjem o tome obaveštavaju svoje sunarodnike putem društvenih mreža.

Evo samo nekih primera.

- Hvala vam za najtopliju dobrodošlicu i savršen dan - poručili su američki novinari nakon što ih je 20-ak Srba dočekalo u glavnom gradu naše zemlje.

Zatim su ih Srbi odveli na neke od tradicionalnih gastronomskih uživanja...

... bilo je tu i malo veselog noćnog provoda...

... dobro, i malo mamurluka kod pojedinih gostiju iz američkih medijskih sfera, poput Brendona Vogta...

Zatim su se Amerikanci iznenadili - što opet "ima lepo da se jede, i to mnogo".

- Mislili smo da je riba bila glavni obrok, ali onda smo se setili gde smo - priznali su prilikom jednog obilnog obeda.

Adam Mares, jedan od producenata i novinara DNVR-a, objašanjavao je kolegi da je "zaista bilo 30 jela na stolu".

- Ručak je trajao više od tri sata, a komtono je mogao i šest! - objasnio je sunarodniku, javljajući se iz Srbije.

Usledila je "selidba" iz glavnog grada Srbije u rodni grad Nikole Jokića.

Naravno, neizbežna je bila i poseta tamošnjem hipodromu, na kome Jokić neretko uživa u čarima konjskih trka...

... bili su i u "Jokićevoj hali" ...

... a ostali su zatečeni, odmah potom i oduševljeni - kada su im otvorena vrata sale skupštine grada Sombora, gde im je ovdašnje gostoprimstvo još jednom ulepšalo dan:

Posle svega (dosad) doživljenog, možda i ne čudi poruka jednog od njih po odlasku na obližnji teren.

Mares je na srpskom jeziku napisao čuvenu Jokićevu dečačku poruku s Fejsbuka:

- 'Oće neko na basket?

Možda je baš u toj poruci i najlepši deo ove priče. Ljubav prema košarci je jednog bucmastog dečkića vinula iz Sombora do Beograda, pa do NBA lige u kojoj je postao MVP, a u suprotnom pravcu, sa NBA meridijana, preko Beograda, do Sombora, stigli su američki novinari, upravo iz ljubavi prema košarci.

Ali i prema Jokiću.

A od ovog vikenda, i uz ljubav prema Srbiji. 

U to više nikakve sumnje nema.

Uostalom, pogledajte i ovaj snimak koji su, od brojnih koje su Amerikanci napravili, "Novosti" odabrale za kraj ove nesvakidašnje priče:


- Ovo je neverovatno. Deset hiljada milja smo od naših kuća... A kada smo pokretali našu kompaniju, sanjali smo ovo. Da putujemo preko "pola sveta", zbog igre koju volimo. I, evo nas. Ta igra nas je učinila tako bliskima. Osećamo se... kao braća sa vama! Kao pravi prijatelji... Hvala vam, svima! - reči su američkog novinara na jednom od okupljanja u Srbiji, a posle tih reči usledila je zdravica.


Sa prijateljima, pa i "braćom iz Amerike", to kod nas - baš tako ide.

Jokića i Denver uskoro kreću po titulu

A dok američki novinari borave u Srbiji zbog Jokića, a Nikola će sa reprezentacijom Srbije ovih dana imati ozbiljne zadatke, najpre u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a onda na šampionatu Evrope, Denver će ga dočekati jači nego što je dosad bio.


Kentavius Koldvel-Poup, Iš Smit i Brus Braun su bili uvodni trio pojačanja za klub iz Kolorada čiji je vođa naš as, a dolazak zlatnog centra američke reprezentacije uvećao je početni broj novajlija na četiri.

Stigla su zatim i tri nova momka - i to s drafta (bek Kristijan Braun, koji je bio triput srednjoškolski šampion, a jednom i NCAA prvak tokom svojih koledž dana, te bek/krilo (a odličan defanzivac) Pejton Votson, kao i zanimljivo centarsko rešenje, Francuz Ismael Kamagate). Osmo pojačanje je Australijanac Džek Vajt iz Melburna, a deveto Džastin Tilman, član idealne petorke Razvojne NBA lige iz prošle sezone.

Naravno, možda Denver nema baš najjači tim u ligi, ali jedan od najzanimljivijih - ima svakako. Uostalom, predvodi ga dvostruki uzastopni MVP, a vraćaju se dva ključna "šrafa", Marej i Porter Junior. Uz pomenuta pojačanja, ali i igrače kao što su Aron Gordon i "Bizi" Bouns, biće to izuzetno interesantna ekipa u sezoni koja predstoji.

Nova NBA sezona počinje 18. oktobra, i to utakmicom Golden Stejt Voriors - Los Anđeles Lejkers.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)