MEKINRO: "Đoković ne može da igra na Ju-Es openu? To je glupost!"

Novosti online

23. 08. 2022. u 16:25

LEGENDARNI američki teniser Džon Mekinro smatra da je glupost i nečija neslana šala što Novak Đoković ne može da uđe na teritoriju SAD.

МЕКИНРО: Ђоковић не може да игра на Ју-Ес опену? То је глупост!

FOTO: EPA

Makenro je ponovio svoj raniji zahtev vlastima SAD da dozvole najboljem teniseru svih vremena da nastupi na četvrtom grend slemu sezone.

- Mislim da to nije fer, to je obična glupost. Ja bih se vakcinisao, ali njegova uverenja su veoma jaka i vi morate to da poštujete. U ovom trenutku smo dve i po godine u pandemiji i ljudi širom sveta već znaju sve o tome. Živimo u pandemiji već više od dve godine i oni ne dozvoljavaju Đokoviću da igra? Mora da se šalite – rekao je Mekinro, koji je ranije više puta apelovao na nadležne vlasti u SAD da dozvole Đokoviću ulazak u zemlju.

Mekinro tvrdi da je u odsustvu Novaka najveći favorit za titulu u Njujorku Karlos Alkaraz, ali među potencijalna iznenađenja svrstava i senzacionalnog šampiona Sinsinatija Bornu Ćorića.

– Stavio bih i Hrvata Bornu Ćorića među favorite, jer znam kako je dobro igrao u Sinsinatiju. Među favoritima se nalazi čak 15 tenisera. Međutim, ako bih morao da izdvojim samo jednog favorita, onda bi to bio Alkaraz. On je izvrstan teniser i fizički je moćan – zaključio je četvorostruki šampion Ju-Es opena.

Žreb za Ju-es open je u četvrtak, a Novakovo ime je među nosiocima. S druge strane, na zvaničnom sajtu našeg asa u sekciji "kalendar" stoji obaveštenje "U ovom momentu nema zakazanih turnira".

Bonus video - Nove zvezde srpskog sporta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati