MAKABI ILI APOLON? Evo ko je bliži "Marakani" , Zvezda već može da počne sa skautovanjem rivala

Novosti online

03. 08. 2022. u 20:56

JEDNIM okom rukovodstvo i fudbaleri Crvene Zvezde danas su gledali na dešavanja iz Izraela, gde su koplja ukrstili potencijalni rivali crveno-belih u sledećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona - Makabi Haifa i Apolon.

МАКАБИ ИЛИ АПОЛОН? Ево ко је ближи Маракани , Звезда већ може да почне са скаутовањем ривала

foto: EPA

Kladionice su rekle svoje i sigurne su bile da će se Izraelci "dočepati" završne runde kvalifkacija, a krajnji rezultat opravdao je izuzetno nisku kvotu na šampiona Izraela, koji je pregazio rivala rezultatom 4:0.

Sa oreolom favorita ušli su u današnji meč igrači Makabija, ali daleko od toga da su opravdali ulogu kvalitetnijeg rivala, barem kada je reč o prvih 45. minuta. 

FOTO: EPA

Mučio se domaćin da probije granitnu odbranu protivnika sve do 38. minuta, a onda je usledio korner i neverovatan kiks francuskog defanzivca Apolon, Pejbernesa koji je glavo smestio loptu u sopstvenu mrežu.

A od tog momenta, kao kula od karata raspala se odbrana Apolona...

Momak iz Nigera, Ali Mohamed povisio je na dva 2:0 već u 54. minuta, dočekao je odbitak i silovito zakucao loptu u desnu stranu gola Kiprana. 

FOTO: EPA

Isti igrač ubrzo je povisio na 3:0, čemu je u velikoj meri kumovao i drugi žuti karton zlatnog orlića sa Novog Zelanda, Vukašina Jovanovića.

Drogirani protivnik potpuno je nokautiran u 79. minutu, kada je Doleb Haziza, sjajno skočio i postavio konačnih 4:0.

Svakako jasno je da je Crvena zvezda favorit da prođe potencijalne protivnike u plej-ofu, ukoliko se takav sud bazira na vrednosti igračkog kadra.

Specijalizovani sajt "Transfermarkt" crveno-bele je procenio na čak 54,65 miliona evra, što je višestruko više u odnosu na moguće protivnike. Vrednost igračkog kadra prvaka Izraela iznosi 19,45 miliona evropskih novčanica, dok Kiprani vrede tek 16,15 miliona.

FOTO: EPA

Što se tiče utakmica plej-of faze kvalifikacija, one će biti odigrane 16. ili 17. avgusta u Izraelu ili Kipru, a revanš meč biće zakazan za 23. ili 24. avgust.

Crvena zvezda saznala je i potencijalne rivale u žrebu za Ligu Evrope, ukoliko ispadne od Pjunika, a to su Šerif ili Viktorija Plzenj (poraženi).

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024