KLOP NOKAUTIRAO GVARDIOLU! Liverpul odneo prvu bitku za trofej u Engleskoj: Ako neko pita gde je Holand, neka pogleda u džep ovog momka

Novosti online

30. 07. 2022. u 20:00

FUDBALERI Liverpula i Mančester sitija odmerili su snage u utakmici Komnuniti šilda kojom će i zvanično započeti nova sezona engleskog fudbala. Domaćin je za razliku od prethodnih godina bio Lester, tačnije stadion „King Pauel“, a konačan rezultat bio je 3:1 za ekipu sa Enfilda.

КЛОП НОКАУТИРАО ГВАРДИОЛУ! Ливерпул однео прву битку за трофеј у Енглеској: Ако неко пита где је Холанд, нека погледа у џеп овог момка

FOTO:EPA

Oba tima su pretrpele određene promene, ali veoma male, pa tako u ekipi Liverpula više nema Sadija Manea, a među "građanima" Rahima Sterlinga i Gabrijela Žesusa.

Zamene su stigle u vidu Darvina Nunjesa u crvenom dresu, odnosno, Erlingu Holanda koji je, verovatno, nova prva zvezda Premijer lige. Međutim gorostasni Skandinavac, danas kao da nije bio na terenu, a zasluge za to definitivno idu po mnogima najboljem štoperu današnjice Virdžilu van Dajku.

FOTO:EPA

 

Na prvi gol čekalo se sve do 21. minuta. Usledila je duga akcija "redsa", lopta je stigla do Aleksander-Arnolda koji je šutirao iz prve i na spektakularan način pogodio dalji ugao gola koji čuva Ederson. Prethodno, golman Sitija je neverovatnom intervencijom sprečio ekipu sa Enfilda da povede, u još nekoliko navrata je fantastično reagovao, ali ovog puta nije bilo spasa.

Usledila je borba prsa u prsa, a šanse su se nizale na obe strane kao na traci, kako to obično i biva kada koplja ukrste Jirgen Klop i Pep Gvardiola.

FOTO:EPA

Građani su do izjednačenja došli u 70. minutu kada je Alvarez zatresao mrežu, tako što je gol priznat posle nekoliko minuta većanja u VAR sobi.

Prvo je pomoćnik podigao zastavicu smatrajući da je Foden bio u ofsajdu, što se ispostavilo pogrešnim, da bi posle njegovog udarca Adrijan slabo reagovao i Argentincu uručio poklon na debiju.

Na 2:1 povisio je ko drugi do Mohamed Salah, koji je još jednom bio nepogrešiv sa bele tačke, a u samoj zavrpnici gol je postigao i sjajni Darvin Nunjez, nova akvizicija slavnog Liverpula. 


Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024