VRATIO SE! Kristijano Ronaldo više ništa ne skriva, velika fudbalska saga se konačno primakla kraju (FOTO)

Novosti online

30. 07. 2022. u 15:10 >> 21:30

KRISTIJANO Ronaldo je ovog leta jedan od najzanimljivijih igrača na fudbalskom tržištu, a kako i ne bi bio kada je jedan od najboljih koji se ovim sportom ikada bavio, no i dalje njegove verne navijače nervira što ne znaju - gde će tačno nastviti karijeru. Ipak, danas pristalice Mančester junajteda imaju razlog za zadovoljstvo. Makar mali.

ВРАТИО СЕ! Кристијано Роналдо више ништа не скрива, велика фудбалска сага се коначно примакла крају (ФОТО)

FOTO: Tanjug

Sjajni portugalski fudbaler, koji se "skrivao" poslednjih nedelja u domovini, gde je na sopstvenom telu radio u Lisabonu, pre nekoliko dana se pojavio u Mančesteru. Naravno, to samo po sebi nije značilo da će u tom gradu i dalje živeti i raditi kao član Junajteda, ali iako su se prekjuče u britanskim medijima pojavile informacije da je na sastanku s novim menadžerom slavnog kluba s Old Traforda, Erikom ten Hagom, navodno rekao "da je čvrsto odlučio da napusti klub", danas stvari ipak deluju drguačije.

Naime, Mančester junajted, koji je krajem sedmice odigrao prijateljski meč sa Vreksamom, čemu je prisustvovao i Ronaldo (istina, kao gledalac), u nedelju igra novi, protiv Rajo Valjekana. A upravo sam Portugalac tvrdi da će igrati.

- U nedelju, kralj igra, poručio je Ronaldo u jednom odgovoru na Instagramu.

I ne samo to.

On je nedugo posle pomenutog komentara objavio i fotografiju s treninga Junajteda, uz reči:

"Radovi u toku..."

Kasnije tokom dana, i trener Ten Hag je potvrdio povratak čuvenog asa u "pogon":

- Kristijano će igrati u nedelju. Ne znam tačno koliko minuta, ali će sigurno igrati - poručio je strateg giganta iz Mančestera koji pokušava da se vrati na staze stare slave.

Ronaldov menadžer, Žorže Mendeš, i dalje hoće da usliši želju svog čuvenog klijenta, da mu pronađe novu radnu sredinu, Junajted i dalje insistira da Ronaldo nije na prodaju, pa će sukob ovih nastojanja doneti u sedmici pred nama i razrešenje transfer sage.

Portugalski as će morati da prelomi da li ostaje da odradi preostalu godinu ugovora, ili će mančesterski gigant popustiti pred pritiskom žive legende fudbala i dozvoliti mu da nađe novi klub.

Ipak, činjenica da će Ronaldo u nedelju igrati, te da deluje zadovoljno na treingu, može da znači i da se "pomirio sa sudbinom" i da ostaje u ekipi čija je najveća zvezda.

Transfer saga: Kristijano Ronaldo

Podsetimo, Ronaldo je još krajem juna obavestio upravu kluba s "Old Traforda" da bi on, prosto, da ide negde drugde.

Zatim se nije pojavio na pripremama, što su u Junajtedu objasnili rečima da se to "dogodilo uz 'zeleno svetlo' uprave", i to jer je Portugalac imao neke 'važne porodične stvari' da obavi. Pisalo se potom da bi mogao da se vrati u Italiju, gde je prethodno igrao za Juventus, potom mediji sa Apenina spominjali malo Romu, a malo više Napoli, da bi kao bomba odjeknula informacija da će Kristijano Ronaldo preći u - Čelsi, možda i u Bajern. Ali, niti je sportska uprava nemačkog kluba htela portugalskog asa, niti je trener Čelsija pristao da mu se u ekipu dovede Ronaldo.

Španski "As" je prvi javio da bi Kristijano Ronaldo bi mogao da pređe u - Atletiko Madrid.

Deluje to nestvarno, imajući u vidu da je čuveni Portugalac igrao za najvećeg rivala "jorgandžija", Real Madrid, i to ne malo. Da je "malo" - ne bi snimak koji je pred vama, a koji je Real objavio kada se s Kristijanom rastao, do sada videlo više od 50 miliona ljudi:

A i na čudi.

Ronaldo je Realov dres nosio čak devet godina, dao je nestvarnih 450 golova na 438 utakmica za "kraljeviće", podigao 15 trofeja, uključujući i četiri Lige šampiona.

Dijego Simeone, trener FK Atletiko Madrid / FOTO: AP

Ali, "As" tvrdi da bi upravo senzacionalni transfer u Atletiko mogao da se desi, nakon što je Kristijano čuo "istorijsko 'Ne!'" od Čelsija i Bajerna, a pritom žarko želi da napusti  Mančester junajted ovog leta. 

Ipak, kao što su Ronalda odbijali neki veliki klubovi, tako su mu i Atletikovi navijači nedavno poručili na jednoj prijateljskoj utakmici da nije dobrodošao, pa je zato transfer saga bila dodatno produžena.

 

Kristijano Ronaldo - nestvarna biografija

Kristijano Ronaldo je rođen 5. februara 1985. godine, tokom karijere je igrao za Sporting Lisabon, Mančester junajted, Real Madrid, Juventus i, ponovo, Junajted, osvojio je Ligu šampiona jednom s engleskim gigantom, u četiri navrata s Madriđanima, dok je s reprezentacijom Portugala (u čijem je dresu postigao rekordnih 117 golova, na 189 utakmica) bio evropsi prvak 2016. godine.

Drži brojne rekorde Lige šampiona (po broju nastupa - 183, golova - 140, asistencija - 42), treći je sportista koji je tokom karijere zaradio više od milijardu dolara, a pet puta je dobio Zlatnu loptu, za najboljeg fudbalera godine na planeti.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a