VELIKE PROMENE U JUVENTUSU: Dušan Vlahović u totalno "renoviranom" timu - evo šta čeka Srbina u novoj sezoni

Novosti online

20. 07. 2022. u 22:32

DUŠAN Vlahović je na "velika vrata" ušao u Juventus, opravdao je taj transfer iz Fiorentine i igrama i golovima, ali ga čeka potpuno nova sezona u taboru "stare dame".

ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ У ЈУВЕНТУСУ: Душан Влаховић у тотално реновираном тиму - ево шта чека Србина у новој сезони

FOTO: Tanjug/AP

Ekipa iz Torina ulazi prilično renovirana u predstojeći takmičarski ciklus, neki asovi su otišli, neki ozbiljni došli, pa je poznati italijanski list "Korijere delo sport" objavio kako će startna postava Juvea izgledati u sezoni 2022/2023.


Podsetimo, ovog crno-belog giganta napustili su Đorđo Kjelini (otišao u Los Anđeles besplatno), Alvaro Morata (u Atletiko Madrid, besplatno), Federiko Bernardeski (u Toronto, besplatno), Matijs de Liht (u Bajern, za 67 miliona evra), te Paulo Dibala (u Romu, besplatno).


S druge strane, tri najveća pojačanja Juventusa su krilo argentinske reprezentacije Anhel di Marija (stigao iz Pari Sen Žermena, besplatno), čudesni francuski vezni igrač Pol Pogba (iz Mančester junajteda, besplatno), te brazilski defanzivac Gleison Bremer (iz gradskog rivala, Torina, za 41 milion evra). Otkupljen je od Fiorentine, za 40 miliona evra, i napadač italijanske reprezentacije Federiko Kijeza.


Prema pisanju "Korijere delo sport" startnu postavu Juventusa će činiti sledećih 11 igrača:

Na golu će biti iskusni Šćešni. U odbrani - Danilo, Bremer, Bonući i Aleks Sandro, ispred defanzivaca Zakarija, Lokateli, Pogba, Di Marija, Dušan Vlahović ima obezbeđeno mesto u startnoj postavi, a drugi špic će biti ili Kijeza, ili će na terenu, kao krilo biti Kvadrado.


Dakle, za Vlahovića "nema zime", za sada. Ipak, imajući u vidu velike planove Juventusa, ali i velika očekivanja od svakog meča, na srpskom golgeteru je da se baš na svakom takmičarskom nastupu dokazuje iznova i iznova, jer će u suprotnom šansu dobiti neko drugi, od Kijeze, preko Brazilca Kaja Žoržea, do možda nekog dodatnog pojačanja "stare dame".

BONUS VIDEO: Radonjić zapevao, oduševio saigrače

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!