MILIONI ZA POJAČANJE: Zvezda čeka bivšeg asa Juventusa! Dođe li, "delije" će slaviti danima (VIDEO)

Novosti online

20. 07. 2022. u 19:48

CRVENA zvezda gleda ka evropskim horizontima, a nije tajna da crveno-beli na tom putu žele da angažuju napadača čija bi klasa donela prevagu u odlučujućim bitkama za plasman u Ligu šampiona. Izgleda da je skautiranju i potrazi došao kraj...

МИЛИОНИ ЗА ПОЈАЧАЊЕ: Звезда чека бившег аса Јувентуса! Дође ли, делије ће славити данима (ВИДЕО)

Foto: Tanjug / AP

Golgeter Švajcarskog Bazela Mamadu Kali Sene prema navodima "Mocart sporta" nalazi se pred vratima "Marakane".

Senegalac je bio veoma blizu prelaska u belgijski Leven, ali je onda tim iz Ljutice Bogdana rešio da "umeša prste" i krene u lov na potpis igrača kome se prognozirala blistava karijera.

Pominjalo se obeštećenje u iznosu od 2.500.000 evra, koje je prema navodima bilo dovoljno kako bi perspektivni napadač krenuo putem zemlje Beneluksa.

Međutim, to je cifra koju su spremni da izdvoje i čelnici beogradskog velikana, a gledajući reputaciju i evropske domete, nema sumnje da će crveno-beli sada biti favorit za njegovo dovođenje.

Kali Sene (21) se nedavno vratio sa pozajmice u Grashopersu, gde je ostavio solidan utisak i postigao 10 golova na 25 utakmica, ali Švajcarci nisu bili spremni da plate obeštećenje za njega.

Sane je rođen u Dakaru, a put ga je vodio preko Apenina, gde je pokušao da se nametne u jednom od najvećih giganata fudbalske scene.

O njegovom potencijalu svedoči činjenica da ga je 2018. godine u svoj omladinski pogon doveo slavni Juventus.

U Torinu je proveo dve sezone i postigao 10 golova na 31 utakmici za mladi tim "stare dame", a onda ga je u leto 2020. godine Bazel doveo u svoje redove za obeštećenje od velikih 4.000.000 evra.

Ipak, nije se snašao u klubu sa "Sent Jakob Parka", samo jednom je tresao mrežu, a sakupio je samo 10 zvaničnih nastupa. Proveo je i jednu polusezonu kiparskoj Omoniji, a onda je konačno procvetao u Grashopersu.

Mamadu Kali Sene profil je igrača za kojim vapi "Marakana". Karakteriše ga brzina, snaga u duelu, sjajan dribling, istančan njuh za gol i kretnju od lopte, pa deluje da bi se dobro uklopio u tranzicionu igru crveno-belih.

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!