SRBIN ODUSTAO OD NBA: Došao na Letnju ligu, izveo ono što je Jokić uradio samo triput u karijeri, a onda...

Novosti online

20. 07. 2022. u 17:15

NIKOLA Jokić je bio i ostao naš najbolji NBA košarkaš, a danas je postalo definitivno jasno da u sezoni koja sledi neće za jednog od rivala imati mladog sunarodnika.

СРБИН ОДУСТАО ОД НБА: Дошао на Летњу лигу, извео оно што је Јокић урадио само трипут у каријери, а онда...

FOTO: AP

Podsetimo, Jokić je dvostruki uzastopni MVP najjače košarkaške lige na svetu, ali ne dešava mu se baš mnogo često da briljira pod sopstvenim obručem na onaj način na koji se to ističe u prvi plan kada se priča o "sjajnim defanzivcima". 

Za Amerikance je jedna od glavnih odlika "izuzetnog odbrambenog igrača" - broj blokada, iako je dobra defanziva, zapravo, skup mnogo više segmenata košarkaške igre (a Nikola Jokić se u tome prilično dobro snalazi). Ipak, kada je blokadama reč, samo je triput u karijeri dostigao ili prestigao četiri blokirana šuta na NBA meču, a upravo je pre dva dana četiri takva poteza, u dresu Jute, izveo Boriša Simanić.

Ali, taj srpski košarkaš - neće igrati u NBA.

Simanić se istakao sa četiri blokade na utakmici Letnje NBA lige baš protiv "Jokićevog" Denvera (tim iz Solt Lejk Sitija slavio je u Las Vegasu sa 82:72, a Simanić je imao i pet poena uz sedam skokova, za 13 minuta koliko je proveo na parketu).

Dva dana kasnije, njegov menadžer, Miodrag Miško Ražnatović je obelodanio da će ovaj bivši igrač Crvene zvezde, FMP-a i, do sada, Mege, ubuduće igrati za - Saragosu.

Tu informaciju potvrdio je potom i španski klub.


BONUS VIDEO: Pešić okupio "orlove"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)