SANKCIJE SUDIJAMA I ISTOKU: Izvršni odbor FS Srbije zaseda u Staroj Pazovi i odlučuje o privremenim merama

N. I.

14. 07. 2022. u 19:43

IZVRŠNI odbor Fudbalskog saveza Srbije održaće u petak redovnu sednicu u Staroj Pazovi. Između ostalog, planirano je da se uvedu privremene mere upravljanja u Sudijsku organizaciju, kao i u Fudbalski savez Regiona istočne Srbije u kojem glavnu reč vodi Novica Tončev.

САНКЦИЈЕ СУДИЈАМА И ИСТОКУ: Извршни одбор ФС Србије заседа у Старој Пазови и одлучује о привременим мерама

foto: M V.

Ovaj fudbalski radnik i političar trenutno pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani tuži FSS zbog suspenzije koju mu je izrekla Disciplinska komisija našeg saveza, jer je prošle sezone upao u sudijsku svlačionicu tokom utakmice Superlige sa TSC u Surdulici.

IO FSS želi da prekine opstrukcije jedne od strukovnih organizacija (sudijske) i jednog regionalnog saveza (FS Istoka) u procesu početka procedure izbora na svim nivoima, pa i izbora za predsednika FSS, koji bi trebalo da budu okončani do kraja ove godine.

Posle odluka sa sednice najvišeg izvršnog tela, biće poznato koliko će trajati prinudne uprave u oba slučaja, a istovremeno se očekuje da ta prinudna uprava obezbedi nesmetano donošenje statuta obe organizacije, koji će prethodno proći zakonom predviđen period javne rasprave. Nažalost, ovo ne znači i smanjivanje tenzija na relaciji FS Srbije - Sudijska organizacija i FSRIS. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov