STIGLA POTVRDA: Nenad Lalatović ima novi klub, napada Ligu konferencija

Novosti online

05. 06. 2022. u 15:49

NENAD Lalatović novi je trener fudbalskog kluba Borac, potvrđeno je za "SportSport.ba" iz banjalučkog kluba.

СТИГЛА ПОТВРДА: Ненад Лалатовић има нови клуб, напада Лигу конференција

FOTO: AP

On će tako naslediti na klupi Tomislava Ivkovića koji je s Borcem priveo ovu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine kraju, pa se sa klubom plasirao u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Iako se u poslednje vreme sa banjalučkim klubom povezivao i Vinko Marinović, prednost je ipak dobio  Lalatović što je potvrđeno za bosanski portal "SportSport.ba".

Poslednji angažman 44-godišnji stručnjak je imao u Radničkom iz Kragujevca gde je izborio opstanak, iako je klub bio na poslednjem mestu kada je popularni Lalat preuzeo klupu Kragujevčana. Vodio je ovaj klub na 17 utakmica, a na kraju sezone mu je istekao ugovor, pa je preuzeo bivšeg prvaka BiH.

Kao trener, Lalatović se najviše zadržao u Vojvodini koju je vodio na 74 utakmice u periodu od juna 2019. do maja 2021. godine, te na 52 u prvom mandatu na klupi ovog kluba od novembra 2015. do decembra 2016. godine.

U Srbiji je još vodio Srem, Proleter, Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu, Borac iz Čačka, Čukariški i niški Radnički, a okušao se i u inostranstvu u Al-Batinu.

Bio je i selektor naše reprezentacije za igrače mlađe od 20, odnosno 21 godinu.

Ovaj 44-godišnji strateg u trenerskoj karijeri ima jedan osvojen trofej i to Kup Srbije sa Vojvodinom 2020. godine, a sigurno je da će klub iz Banja Luke pred njega postaviti visoke izazove, kako u Evropi, tako i u domaćim takmičenjima u Bosni i Hercegovini.


BONUS VIDEO: Prazne tribine na premijeri Srbije u Ligi nacija
 
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!