U VOJVODINI PONOSNI NA MILOŠEVIĆA: Jovan je biser, sličan Sergeju

Z. GRUMIĆ

01. 06. 2022. u 09:02

REPREZENTATIVAC Srbije Jovan Milošević, sa pet postignutih golova najbolji strelac Prvenstva Evrope u fudbalu za kadete koje se danas završava u Izraelu finalnim susretom između Holandije i Francuske (18.00), prikazao je na najbolji način raskošni talenat i zajedno sa saigračima poručio da naša fudbalska igra ima lepu perspektivu.

У ВОЈВОДИНИ ПОНОСНИ НА МИЛОШЕВИЋА: Јован је бисер, сличан Сергеју

FOTO: FSS

U novosadskoj Vojvodini, koja ga je pre četiri godine dovela iz Čačka u svoju fudbalsku školu, veoma su zadovoljni Jovanovim nastupom na toj značajnoj smotri fudbalera rođenih 2005. Srećni su zbog uspeha koji su postigli naša reprezentacija i on lično.

- Svakome u FK Vojvodina imponuje i prija da imamo takvog fudbalera, koji je pravi biser, i već u tom uzrastu gotovo kompletan igrač. Osim toga što je izuzetno talentovan, Jovan je i vrlo pametan momak, koji izuzetno zrelo razmišlja i brzo "upija" i realizuje zamisli svog trenera. Kako na treninzima, tako i na utakmicama - kaže za "Novosti" Duško Grujić, direktor Omladinske škole superligaša sa "Karađorđa".

Duško Grujić/FOTO: FK Vojvodina

Centarfor Milošević se igrama u kadetskom pogonu, gde je bio ubedljivo najbolji strelac ekipe, preporučio da bude prebačen u stariju, omladinsku selekciju. Tu je, takođe, bio dominantan, lider u pravom smislu, pokazujući konstantno stremljenje ka višem i boljem i veliku želju za dokazivanjem i napredovanjem.

- Jovan ima i neverovatnu radnu etiku što, naravno, potiče iz njegove porodice. Od svojih roditelja ima ogromnu podršku, koja je uvek upućena na pravi način i klub im na tome mnogo zahvaljuje - naglašava Grujić.

U Vojvodini su pokušali da Miloševića uporede sa nekim od igrača koji su ranije prošli njihovu Omladinsku školu.

- Ima, recimo, tehniku poput Sergeja Milinković-Savića, a odnos prema obavezama kao kod Slobodana Medojevića. Maltene je kompletan, pravi biser - ističe Grujić.

BONUS VIDEO: Koliko novca su donele titule najboljima u Top 5 fudbalskih liga?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024