REAL MADRID OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA: "Kraljevići" pokorili Evropu, Liverpul pao u spektakularnom finalu (VIDEO)

Č. V.

28. 05. 2022. u 19:41 >> 23:43

ZAVRŠENA je Liga šampiona. Trofej nije ostao u Engleskoj, pošto je Real Madrid u sjajnom finalu odigranom u Parizu pred krcatim tribinama stadiona "Francuska" pobedio Liverpul sa 1:0.

РЕАЛ МАДРИД ОСВОЈИО ЛИГУ ШАМПИОНА: Краљевићи покорили Европу, Ливерпул пао у спектакуларном финалу (ВИДЕО)

FOTO: AP

Dugo će se pričati o ovoj sezoni i onome što su postigli "kraljevići". Šampion Španije je do trofeja došao na spektakularan način. U svakoj utakmici nokaut faze "kraljevići" su bili praktično u bezizlaznoj situaciji. PSŽ je bio blizu da ih eliminiše, potom doskorašnji vlasnik "ušatog" pehara, ekipa Čelsija, pa i Mančester siti koga su eliminisali na nestvaran način, ali tim velikog Karla Ančelotija je uspeo sve te prepreke da preskoči i okiti se 14. trofejom namenjnom pobedniku najelitnijeg fudbalskog takmičenja.

Uvod u ovo finale nije bilo lepo. Početak meča je kasnio 36 minuta zbog toga što je veliki broj navijača "crvenih" ostao ispred stadiona zbog loše organizacije. Duel je počeo tek kada su oni ušli na tribine.

Francuski sudija Klemon Turpan je nakon kašnjenja dao znak da utakmica počne i krenulo je žestoko. Ređale su se prilike ispred gola Reala. Salah i Mane su najviše pretili, ali uvek ih je čekala prepreka zvana Tibo Kurtoa koji je začarao mrežu i zaustavio svaki udarac koji je išao ka njemu. Belgijanac je bez ikakve dileme bio igrač ove velike utakmice.

Bio je tim Jirgena Klopa bolji rival i u prvom, ali i početkom drugog poluvremena. "Kraljevići" praktično nisu ni zapretili kako valja rivalu, no onda se desio 59. minut koji će svakom navijaču velikana iz Madrida večno ostati u mislima.

Federiko Valverde je prošao po desnoj strani, uputio savršen centaršut, a na drugoj stativi je Trentu Aleksander-Arnoldu umakao Vinisijus Žunior i doveo Real do vođstva.

Liverpul je na sve načine pokušao da izjednači. Bilo je prilika, ali kao hobotnica na golu "kraljevskog kluba" je sve branila i omogućila ekipi sa stadiona "Santijago Bernabeu" da osvoji 14. trofej Lige šampiona iz 18 finala.

Ovaj meč će sigurno dugo pamtiti i Karlo Ančeloti koji je četvrti put kao trener osvojio najelitnije evropsko takmičenje. Po dva puta je bio najbolji sa Realom i Milanom. Treba reći i da je jednom poražen u finalu sa "rosonerima".

Inače, klub iz Madrida je osvojio "ušonju" prvi put od sezone 2017/2018. I tada je u finalu pao Liverpul.

Liverpul - Real Madrid 0:1 (0:0)

Stadion: "Francuska" Sudija: Klemon Turpan (Francuska). Strelac: Vinisijus u 59. minutu

Liverpul (4-3-3): Alison - Aleksander-Arnold, Konate, Van Dajk, Robertson - Henderson (od 77. Keita), Fabinjo, Tijago Alkantara (od 77. Firmino) - Salah, Mane, Dijaz (od 65. Žota).

Real Madrid (4-3-3): Kurtoa – Karvahal, Militao, Alaba, Mendi – Kazemiro, Kros, Modrić (od 90. Sebaljos) - Valverde (od 86. Kamavinga), Vinisijus (od 93. Rodrigo), Benzema.

Drugo poluvreme: Liverpul - Real Madrid 0:1

90+5' - Kraj utakmice! Real Madrid je šampion Evrope.

90' - Sudija Klemon Turpan je odlučio da produži utakmicu za pet minuta.

87' - Tek sada prvu izmenu pravi Ančeloti. Asistenta Valverdea je zamenio Eduardo Kamavinga.

84' - Real je propustio veliku priliku da reši finale. "Kraljevići" su imali kontru tri na jedan. Benzema je želeo da proigra Vinisijusa, to nije uradio kako je želeo i ova šansa je otišla u nepovrat.

82' - Šta je sada odbranio Belgijanac. Pobegao je Salah čuvaru, šutirao desnom nogom, no još jednom je maestralno intervenisao jedan od najboljih čuvara mreže današnjnice.

Kurtoa zaustavlja udarac Salaha/FOTO: AP

80' - Hobtotnica zvani Kurtoa. Golman Reala je upisao osmu odbranu. Sjajno se bacio i skrenuo u korner loptu koju je ka golu poslao Žota.

77' - Pokušavaju "crveni" na sve načine da izjednače rezultat. U igru su ušli Nabi Keita i Roberto Firmino, dok je ovo finale završeno za Tijaga Alkantaru i Džordana Nehdersona.

71' - Opet šansa za Liverpul i opet Kurtoa. Salah je ponovo bio u prilici, no Belgijanac kao da je začarao mrežu i preti da postane igrač utakmice bez obzira na to što je za sada jeidni pogodak postigao Vinisijus.

67' - Morao je da menja Klop. Nemac je na teren poslao Dioga Žotu, a utakmicu je završio Luis Dijaz.

64' - Zamalo 1:1. Salah je uneo loptu u sredinu, sjajno šutirao levom nogom, ali je još jednom fantastično intervenisao Kurtoa i sačuvao mrežu.

59' - Real je poveo. Valverde je centirao sa desne strane, a Vinisijus Žunior je umakao Aleksander-Arnoldu i iz neposredne blizine savladao zemljaka Alisona.

RADOST Dani Karvahal/FOTO: AP

55' - Za sada je jedna od prvih figura utakmice Tibo Kurtoa. Opet je belgijski čuvar mreže pravovremeno reagovao i izboksovao loptu posle centaršuta Aleksander-Arnolda.

49' - Velika borba na svakom delu terena se vodi od starta drugo dela utakmice. Ujedno i publika se probudila, pa se krenulo sa glasnom podrškom.

46' - Počelo je drugo poluvreme velikog finala Lige šampiona.

Prvo poluvreme: Liverpul - Real Madrid 0:0

45+3' - Odlično prvo poluvreme je okončano. Bilo je nekoliko sjajnih prilika i jedan gol koji nije priznat.

43' - Neverovatno šta se desilo u ovom trenutku. Real Madrid je poveo preko Karima Benzeme. Pogodak ipak neće priznat pošto se Francuz našao u ofsajdu. No, čeka se odluka sudija iz VAR sobe. U malom ofsajdu se našao sjajni napada, pa do promene rezultata nije došlo.

Trenutak dok se čekala odluka sudija iz VAR sobe/FOTO: AP

41' - Nije bilo prijatno navijačima Reala kada je Henderson uhvatio volej sa nekih 30 metara. Ipak, bilo im je mnogo lakše kad su videli da će lopta otići daleko pored gola.

39' - Ne napadaju više izabranici Jirgena Klopa žustro kao u poslednjih nekoliko minuta. Kako se bliži kraj prvog dela igre tako je i tempo igre malo opao.

34' - Nova opasnost pred golom Reala. Aleksander-Arnold je centrirao levom nogom. U kaznenom prostoru rivala se dobro snašao Salah, šutirao je glavom, no to nije uradio dovoljno dobro da savlada Kurtou.

30' - Čini se da je prekid meča više uticao na "kraljeviće" koji se muče na startu meča. Ne uspevaju da se oslobode pritiska rivala. Liverpul je imao dve odlične prilike, no sreća za šampiona Španije je ta da im je mreža još uvek netaknuta.

26' - Zapretio je i Real Madrid. Ne tako opasno kao rival, ali testiran je Alison. Sa leve strane je loptu ubacio Vinisijus Žunior. On je pokušao da proigra Karima Benzemu, ipak Brazilac je pratio razvoj situacije i pokupio je loptu bez većih problema.

Sadio Mane i Luka Modrić/FOTO: AP

21' - Atomski fudnal igra Liverpul u ovim trenucima. Mane je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, Madriđane je uz pomoć Kurtoe spasila stativa.

18' - Nova odbrana Belgijanca. Mane je ostavio povratnu loptu Salahu, a Egipćanin je tukao iz prve, no opet je čuver mreže Reala dobro intervenisao.

16' - Prva velika prilika. Lopta je stigla do Salaha koji je posle centaršuta Aleksander-Arnolda šutirao petom iz neposredne blizine, ali sjajno se bacio Tibo Kurtoa i dokazao zašto ga mnogi smatraju najboljim golmanom planete.

13' - Čini se da je odlaganje početka meča uticalo na igrače koji još uvek pokušavaju da pokušavaju da pronađu pravi ritam.

Karim Benzema i Trent Aleksander-Arnold/FOTO: AP

8' - Real se malo oslobodio pritiska. "Kraljevići" pokušavaju da prebace težište igre na polovinu rivala. Još uvek nema ozbiljnih prilika. Deluje da se još uvek opipava puls i čeka se da se krene sa žestokim napadima.

4' - Liverpul je malo bolje otvorio utakmicu. Izabranici Jirgena Klopa su krenuli nešto žustrije ka golu rivala, no nijednom nisu napravili problem Tibu Kurtoi.

1' - Počelo je veliko finale Lige šampiona. Pariz je domaćin završne borbe u elitnom takmičenju.

Uoči meča:

21.17 - Poslednje najave su bile da će meč početi u 21.30. Ipak, objavljeno je sada da će utakmica krenuti u 21.36.

20.49 - Početak utakmice će kasniti. Razlog je taj što navijači Liveprula kasne sa ulaskom na stadion.

20.06 - Poznati su i konačni sastavi timova. Evo za koga su se odlučili Jirgen Klop i Karlo Ančeloti.

20.00 - Navijači Liverpula krenuli su ka stadionu "Francuska". Nema sumnje da će Džordan Henderson i drugovi imati veliku podršku sa tribina.

 

19.42 - Ekipa "Novosti" nalazi se na licu mesta. Ulice prestonice Francuske se pune navijača što jednog, što drugog kluba i oni se nadaju trofeju.

Pariz i stadion "Sen Deni" su poprište završne borbe najelitnijeg fudbalskog klupskog takmičenja. Trener "kraljevića" Karlo Ančeloti je iznenadio sve objavom sastava sat i po pre početka duela.

Za Real će igrati: Kurtoa – Karvahal, Militao, Alaba, Mendi – Kazemiro, Kros, Modrić, Valverde – Vinisijus, Benzema.

Srpski fudbaler Luka Jović ovu utakmicu će gledati sa tribina, pošto ga italijanski stručnjak nije uvrstio ni među rezerve.

Strateg "redsa" Jirgen Klop još uvek nije otkrio kojih 11 igrača će se suprotstaviti najtrofejnijem klubu Starog kontinenta.

Sastavi:

Liverpul (4-3-3): Alison - Aleksander-Arnold, Konate, Van Dajk, Robertson - Henderson, Fabinjo, Tijago Alkantara - Salah, Mane, Dijaz.

Real Madrid (4-3-3): Kurtoa – Karvahal, Militao, Alaba, Mendi – Kazemiro, Kros, Modrić - Valverde, Vinisijus, Benzema.

BONUS VIDEO: Navijači Real Madrida u Parizu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna