ĐOKOVIĆ JE SIMBOL SLOBODE I HRABROSTI: Italijanski političar strastveno stao u odbranu Srbina, nazvao sve koji ga napadaju kukavicama

Novosti online

26. 05. 2022. u 22:55

PRIČA o Novaku Đokoviću i njegovom odlučnom odbijanju da primi kovid vakcinu, još uvek je aktuelna. Prvi reket planete i dalje je tema velikih diskusija u mnogim delovima sveta, a njegovo ime još uvek odzvanja Apeninima, koje je nedavno trijumfalno napustio.

ЂОКОВИЋ ЈЕ СИМБОЛ СЛОБОДЕ И ХРАБРОСТИ: Италијански политичар страствено стао у одбрану Србина, назвао све који га нападају кукавицама

FOTO: AP

Čvrst stav Srbina nije mu dozvolio da na početku teniske sezone učestvuje na nekoliko turnira, uključujući Australijan open i takmičenja u Americi, gde su i dalje na snazi isti zakoni za učešće. 


Poslednji koji je stao na stranu Novaka Đokovića i govorio o svetski poznatom slučaju bio je Vitorio Sgarbi, likovni kritičar i trenutno gradonačelnik italijanske opštine Sutri.

- Umetnost je individualna stvar, muzika je individualna, sport je individualan i ni vaše državljanstvo niti neki stav ne mogu da budu razlog da se spreči neko da dominira.Tako da ko god da je sprečio Đokovića da igra u Australiji, on je kukavica. To je vlada nesposobnih koji su ga tretirali kao da je bolestan. Toliko je bio bolestan da je stigao u Italiju i osvojio turnir čim su ove zabrane koje su postavili nesposobni ukinute - poručio je Italijan

Za kraj, Italijan je dodao da čvrsto stoji uz Novaka Đokovića, njegove stavove i ideje, jer smatra da je čovečanstvu potrebno zdravo razmišljanje. 

- Moramo da živimo u zdravom svetu, a bolesni moraju da se leče. A Đoković je pokazao kakav je čim su mu dozvolili da igra. Sada vidimo da živimo u svetu nesrećnih i u svetu kukavica. Đoković je sa druge strane simbol hrabrosti i slobode. Uz njega sam i podrđavam ga u ovom trenutku - podvukao je Sgarbi.

Inače, Zgarbi je početkom ovog veka posećivao naše manastire na Kosovu, o kojima nikada nije prestao da priča. Naglašavao je da se tamošnja "umetnost mora braniti i oružjem", garantujući tako "kulturološku mir" jer freske u manastirima u Pećkoj Patrijaršiji, Gračanici i Dečanima imaju istu vrednost kao one Đotoa u Kapeli Skrovenja u Padovi.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati