SAHRANA LEGENDARNOG IVICE OSIMA: Na komemoraciji će biti mnoga velika imena jugoslovenskog fudbala

Novosti online

14. 05. 2022. u 10:31

LEGENDARNI jugoslovenski fudbaler i trener Ivica Osim preminuo je 1. maja u 81 godini u Gracu, a sahrana će biti danas u Sarajevu.

САХРАНА ЛЕГЕНДАРНОГ ИВИЦЕ ОСИМА: На комеморацији ће бити многа велика имена југословенског фудбала

Foto: Arhiva "Novosti"

Komemoracija će biti održana već u 11 časova u u prostorijama Narodnog pozorišta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Sahrani koja će biti obavljena ove subote od 14 časova na Gradskom groblju "Bare" u Sarajevu prisustvovaće mnoge legende jugoslovenskog fudbala.

Komemoraciji će prisustvovati legenda Partizana - Nenad Bjeković, zatim tehnički direktor reprezentacije Japana - Jasuhari Sorimači, čuveni hrvatski kapiten Zvonko Boban, legende Željezničara Enver Hadžiabdić i Mehmed Baždarević, potom bivši kapiten Sarajeva  Faruk Hadžibegić... Najavljen je dolazak i brojnih Hajdukovih asova poput Zorana Vulića, Zlatka Vujovića, Alena Boškića, a biće prisutan i Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije.

Popularni "Štraus s Grbavice" je trenersku karijeru gradio u Japanu od 2003. do 2007. godine. Od 2003. do 2006. je bio trener DžEF junajteda s kojim je ostvario odlične rezultate uprkos tome što se radilo o malom klubu. Dva puta je bio blizu titule, a 2005. godine je osvojio Kup, prvi veći trofej u istoriji kluba.

Selektor Japana Osim je postao 21. jula 2006. godine i nasledio legendarnog Zika. U debiju je pobedio Trinidad i Tobago sa 2:0. Godine 2007. je poražen od Saudijske Arabije u polufinalu Azijskog kupa, kao i u utakmici za treće mesto od Južne Koreje nakon penala.

Osim je 16. novembra 2007. doživio moždani udar, a 26. novembra se probudio. Na mestu selektora Japana ga je nasledio Takeši Okada.

BONUS VIDEO: Najgrublje lige na svetu: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)