TADIĆ DOBIO NOVOG TRENERA: Strateg sa kojim ima dugogdišnju saradnju iza sebe

Novosti online

12. 05. 2022. u 22:14

HOLANDSKI stručnjak Alfred Šrojder novi je trener Ajaksa iz Amsterdama, potvrdio je danas klub.

ТАДИЋ ДОБИО НОВОГ ТРЕНЕРА: Стратег са којим има дугогдишњу сарадњу иза себе

FOTO: EPA

Ajaks je sinoć postao šampion Holandije po 36. put u svojoj bogatoj istoriji. Odmah nakon matematičkog overavanje titule usledila je velika žurka na terenu koju je predvodio kapiten reprezentacije Srbije, Dušan Tadić.

Tako su se "kopljanici" na prelep način oprostili od sadašnjeg trenera Erika Ten Haga sa kojim su imali mnogo uspeha i koji ih ostavlja spokojne, sa bogatom zaostavštinom i izgrađenim sistemom.

Šrojder će tako zameniti dosadašnjeg stratega za koga je već potvrđeno da će sesti na užarenu klupu Mančester junajteda.

 

Šrojder je 2018. došao u Ajaks na mesto pomoćnog trenera, upravo Ten Hagu, a ranije je samostalno vodio i Tvente i Hofenhajm.

Posebno zanimljiva činjenica jeste da je u Tventeu radio sa srpskim reprezentativcem Dušanom Tadićem.Tokom prvog boravka u Ajaksu, on je osvojio titulu i Kup Holandije, i stigao do polufinala Lige šampiona.

- Postati prvi trener Ajaksa je velika čast i prilika. Želim da osvajam trofeje sa timom koji igra atraktivan fudbal. Ekipa poseduje izuzetan balans iskusnih i mladih, talentovanih igrača - rekao je Šrojder, a preneo klub.

Novi strateg "kopljanika" ove sezone sa klupe predvodi Briž.

Takođe je dodao i da prvo želi da "uspešno" završi sezonu sa Velgijancima, i da se sa osvojenom titulom "oprosti od kluba". Ugovor je potpisan na dve godine. 

BONUS VIDEO: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere