ĐOKOVIĆ SAZNAO RIVALA U ČETVRTFINALU: Novaka čeka Top 10 teniser s kojim nikada nije igrao, ako ispadne - gubi prvo mesto

O. M.

12. 05. 2022. u 20:09 >> 20:09

JOŠ pre nego što je Novak Đoković savladao Stena Vavrinku u njihovom 26. okršaju, bilo je poznato ko će mu biti protivnik četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Rima.

ЂОКОВИЋ САЗНАО РИВАЛА У ЧЕТВРТФИНАЛУ: Новака чека Топ 10 тенисер с којим никада није играо, ако испадне - губи прво место

FOTO: Tanjug/AP

Duel najboljeg tenisera sveta i Švajcarca koji mu "duguje" dve grend slem titule, jer ga je pobeđivao u finalima Rolan Garosa 2015 i Ju-Es opena godinu kasnije, mogli ste da pratite u prenosu uživo na portalu "Novosti", a u borbi za polufinale Đoković će se boriti protiv osmog nosioca Feliksa Ože-Aljasima.

Kanađanin je u meču trećeg kola savladao laki luzera Markosa Girona sa 6:3, 6:2. 

Kanađanin je na startu meča imao malih problema, spasavao je brejk lopte, ipak u nastavku seta se razigrao i odutzeo je servis protivniku pri rezultatu 4:3 i mirno priveo set kraju. 

U drugom setu, Alijasim je izgledao još bolje, Giron nije mogao da parira devetom igraču sveta, bilo je 6:2. 

Zanimljivo je da se Novak i 21-godišnji Kanađanin nisu do sada nikada sastajali. Ože-Aljasim ima jedno polufinale mastersa, Majami 2019, dok je u Rimu ove godine izjednačio najbolji plasman, od prošle godine.

Novaku je poobeda neophodna kako bi sačuvao prvo mesto na ATP listi posle Rima, a možda i sve do kraja Rolan Garosa, zavisno od rezultata u polufinalu i eventualnom finalu. Ože-Aljasim je plasmanom u četvrtfinale obezbedio najbolji renking u karijeri - osmo mesto. Ukoliko pobedi i Novaka naći će se i na sedom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu