A ONDA JE NEMANJA VIDIĆ POČEO DA REĐA PASULJ... Kako je srpski as danas iznenadio Engleza u Beogradu (FOTO)

D. N.

31. 03. 2022. u 22:03

NEMANjA Vidić je jedan od naših najboljih fudbalera svih vremena, a iako je završio igračku karijeru, i dalje uspeva da opčini javnost.

А ОНДА ЈЕ НЕМАЊА ВИДИЋ ПОЧЕО ДА РЕЂА ПАСУЉ... Како је српски ас данас изненадио Енглеза у Београду (ФОТО)

Ilustracija

Učinio je to ovog dana u našem glavnom gradu.


Kratku, vrlo kratku priču o tome, na društvenim mrežama ispričao je Endi Miten, koji od 1989. uređuje magazin Mančester junajteda, "United we stand", ali i čuveni "FourFourTwo".

Radio je svojevremeno i za Bi-Bi-Si, "Atletik", i Skaj,  a baš on je danas sa Vidićem seo da malo porazgovara o fudbalu.

A onda...

Onda se desila sledeća scena, koju je Endi Miten opisao ovako:


- U Beogradu. Sreo sam čoveka za kog mislim da je igrao za Crvenu zvezdu. Sećate li se ičega o njemu? On je opsednut taktikom (dobio je sve licence za trenera, sada radi na master diplomi za fudbalere), a objašnjava mi različite sisteme koristeći srpski pasulj kao igrače, poručio je Endi Miten na Tviteru, uz sjajan foto-dokaz:

(Kliknite na fotografiju, da biste videli i koju "pasulj-formaciju" je Vidić odabrao za svoju lekciju uz ručak u jednom beogradskom restoranu)

Nemanja Vidić - impresivna biografija


Podsetimo, Nemanja Vidić je rođen 21. oktobra 1981. godine u Užicu. Tu je i napravio prve fudbalske korake, najpre u lokalnom Jedinstvu, pa Slobodi, a kao 15-godišnjak je stigao u Crvenu zvezdu.

U seniorskom pogonu crveno-belih igrao je od 2000. do 2004, uz kratkotrajni odlazak na pozajmicu u subotički Spartak, a potom je, pomenute 2004, prešao u Spartak iz Moskve.

Posle dve sezone u klubu iz ruske prestonice, usledio je sada već istorijski transfer u Mančester junajted, u kome je bio čak 12 godina i postao kapiten legendarnog kluba. Karijeru je priveo kraju 2016, odigravši nepune dve sezone u Interu iz Milana.


Sa crvenom zvezdom Vidić je bio prvak Srbije i Crne Gore (2004) i dvaput osvajač Kupa (2002. i 2004.).

Sa Spartakom nije osvajao pehare, ali je bio toliko impresivan u ruskoj ekipi, a i reprezentaciji naše zemlje, da ga je Aleks Ferguson doveo na "teatar snova", čuveni Old Traford.

Sa Mančester junajtedom, Nemanja Vidić je jednom bio osvajač Lige šampiona (2008.), te godine i FIFA svetski klupski prvak, a osvojio je i pet titula u Premijer ligi, u pet navrata Komjuniti šild, a triput engleski Liga kup.

U odbrani reprezentacije Srbije nastupio je 56 puta, a dvaput dao gol, Poljacima 2005. u Kijevu, na turniru Valerij Lobanovski, a Norvežanima na "Marakani", u prijateljskom meču 2006.


Dvaput je bio proglašavan za najboljeg fudbalera Srbije (2005. i 2008), jednom za najboljeg sportistu Sportskog društva Crvena zvezda (2002.), a dvaput su ga kolege, igrači širom sveta, birali u idealni tim planete (2009. i 2011.).

U idealnom timu Premijer lige našao se četiri puta (2007, 2008, 2009. i 2011. godine), a zvanično je bio najbolji fudbaler engleskog šampionata 2009. i 2011.

Karijeru je završio sa 491 nastupom za klubove, 48 datih golova, brojnim fantastičnim intervencijama u odbrani, zbog koje se i smatra jednim od naših najboljih defanzivaca svih vremena.

U brak sa svojom dugogodišnjom devojkom Anom Ivanović uplovio je 17. jula 2005, a sa nekadašom studentkinjom ekonomije dobio je tri sina, Luku, Stefana i Petra.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima