BOMBA SA OSTRVA: Srpski predstavnik direktno u Ligi šampiona?

Novosti online

29. 03. 2022. u 17:31

ZANIMLjIVA fudbalska vest dolazi nam sa Ostrva, a tiče se srpskih klubova!

БОМБА СА ОСТРВА: Српски представник директно у Лиги шампиона?

Foto: M. Vukadinović

Jako bitna informacija za srpski fudbal dolazi iz Engleske, gde "Tajms" piše da bi Srbija već od naredne sezone mogla da ima direktnog predstavnika u Ligi šampiona.

Odličnim igrama ove sezone u Evropi doneli su Zvezda i Partizan bitne bodove našoj zemlji, a to nam garantuje predstavnika u Ligi šampiona direktno od 2023. godine, a poslednje informacije govore da bismo to mogli da vidimo i nešto ranije.

Tajms je plasirao informaciju da bi šampion Srbije mogao već ovog leta da dobije mesto u najjačem klupskom fudbalskom takmičenju. Za to je potrebno da sankcije ruskim klubovima ostanu na snazi.

Ukoliko dođe do izbacivanja ruskih timova, UEFA razmatra da njihovo mesto zauzme Srbija koja je 11. tj. prva sledeća na rang lisiti nacionalnih koeficijenata.

List takođe navodi, pozivajući se na svoje izvore, da je UEFA odustala od plana da dva tima sa najvećim koeficijentom, a koja nisu kroz domaće šampionate izborila ulazak u LŠ popune ta mesta, a to bi u ovom trenutku bili Roma i Mančester junajted.

 Zvezda i Partizan su trenutno izjednačeni na tabeli dva kola pre kraja regularnog dela nakon kog sledi plej-of. Crveno-beli su u blagoj prednosti zbog boljeg međusobnog skora, te samim tim i bliži direktnom mestu u grupnoj fazi ukoliko ova vest bude potvrđena.

BONUS VIDEO: KAO DA SAM JUČE OTIŠAO: Marko Jevtić o povratku u Partizan

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAD DE ROSIJU PADNE ROLETNA: Trener Rome zbog ove reakcije postao hit na društvenim mrežama (VIDEO)