BORJAN ZAPALIO CIGARETU I PIO PIVO! Na ovo se čekalo 36 godina (VIDEO)

Novosti online

28. 03. 2022. u 08:13

PRVI put od Svetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine, Kanadu ćemo gledati na Mundijalu.

БОРЈАН ЗАПАЛИО ЦИГАРЕТУ И ПИО ПИВО! На ово се чекало 36 година (ВИДЕО)

Foto: AP

Na izuzetno dominantan način, kolo pre kraja završne faze kvalifikacija u KONKAKAF zoni, pobedom od 4:0 na Jamajkom, selekcija na čijem golu stoji kapiten Crvene zvezde Milan Borjan izborila je učešće na završnoj smotri svetskog fudbala.

Kanađani su delovali impresivno tokom čitavih kvalifikacija, na putu do Katara postigli su 54 gola i prošli kroz cilj pre ozbiljnih selekcija kao što su Sjedinjene Američke Države i Meksiko.

Selekcija Džona Herdmana je do te cifre stigla u tri faze kvalifikacija. Prvu je okončala sa četiri pobede i gol-razlikom 27:1 u konkurenciji Surinama, Bermuda, Arube i Kajmanskih Ostrva.

U drugoj su u dvomeču eliminisali Haiti ukupnim rezultatom 4:0, a onda su usledili ozbiljni protivnici u trećoj fazi. Ipak, ni oni nisu imali rešenje za ovaj sjajan tim. Kanada je na 13 mečeva imala skor od osam pobeda, četiri remija i samo jednog poraza, uz gol-razliku 23:6.

Foto: AP

 

Bez sumnje, jedan od junaka uspeha Kanađana je golman i kapiten Crvene zvezde Milan Borjan, koji je tokom kvalifikacija za Mundijal maestralnim odbranama znao da sačuva svoj tim.

Posle plasmana na Mundijal Borjan je to znao i da proslavi. Nakon meča sa Jamajkom  kapiten Zvezde je najpre pritrčao tribinama kako bi proslavio sa porodicom veliki uspeh, a onda se sa sinom preselio na teren, pa iznenadio selektora.

Prvo je pred TV kamerama uživo opsovao: "Konačno smo je**no to uradili", a nakon izvinjenja šokirao je selektora Džona Herdmana. Dok je trener davao izjavu, Borjan ga je okupao šampanjcem.

Slavlje su Kanađani nastavili u svlačionici, igrači su se počastili pivom, a Borjan je i sa cigaretom uživao u plesu saigrača.

Plasman su uz domaći Katar i Kanadu obezbedile Nemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španija, Srbija, Engleska, Švajcarska, Holandija, Argentina, Iran, Južna Koreja, Japan, Saudijska Arabija, Ekvador i Urugvaj. Ostalo je da još 12 selekcija nađe put do Katara.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti