"TO JE DIVLJE, KAO BITKA NA ŽIVOT I SMRT!" Zvezdin stranac izvestio domovinu kakav je večiti derbi

Novosti online

02. 03. 2022. u 11:00

NAPADAČ Crvene zvezde Ohi Omoidžuanfo pričao je za norveške medije o "večitom derbiju", najvećoj utakmici srpskog fudbala.

ТО ЈЕ ДИВЉЕ, КАО БИТКА НА ЖИВОТ И СМРТ! Звездин странац известио домовину какав је вечити дерби

Foto: M. Vukadinović

Ovaj 28-godišnjak će sigurno dugo pamtiti debi u duelima sa Partizanom, pošto je bio strelac prvog gola u pobedi crveno-belih od 2:0.

U razgovoru sa norveškim medijima je pričao o atmosferi na tribinama. Istakao je da su navijači Zvezde očekivali da odmah počne da daje golove.

- Navijači Crvene zvezde su videli šta sam uradio u Norveškoj. Očekivali su da dođem i sve to ponovim u Srbiji. To je vrlo teško. U medijima se dosta pričalo o meni, postojao je pritisak da odmah počnem da dajem golove - rekao je Ohi.

Momak rođen u Oslu je u 30. minutu pogodio mrežu Aleksandra Popovića i to je izazvalo oduševljenje na većinskom delu tribina staidona "Rajko Mitić".

- Bilo je jako emotivno. Jedva se sećam kakav je taj osećaj. Bila je to samo radost, i opijenost emocijama. Lepo je biti u mogućnosti ispuniti očekivanja. Bilo je apsolutno fantastično.

Radost fudbalera Crvene zvezde/Foto: M. Vukadinović

Norvežane je bez ikakve sumnje najviše zanimao ambijent na tribinama i kolorit na koji nisu navikli.

- Bilo je aposlutno divlje, apsolutno fantastično. Gotovo je nemoguće to opisati, jer morate to da doživite. Nikada ranije nisam doživao takav pritisak. Od prve sekunde počinju varnice. Apsolutno ludu iskustvo.

Ohi je već ušao u srca navijačima Zvezde, a da je tako pokazuje i veliki broj poruka koje je dobio na Instagramu posle utakmice sa Partizanom.

- Oni su se zaljubili u mene, ja sam se zaljubio u njih. Pojedini navijači su došli i do mog broja telefona. Jedan me je predstavio kao supermena. Odmah sam podelio tu objavu. Kada je neko odlučio da seče i lepi, pravi fotomantaže, zaslužio je da ga nagradim.

"Ovo u Srbiji je mržnja. Duel Zvezde i Partizana je skoro bitka na život ili smrt"

Potom je govorio o rivalitetu dva kluba. To je predstavio skoro kao bitku za život i smrt.

- Ovo u Srbiji je mržnja. Nije to samo fudbal. U Norveškoj kada se sastanu Lilestrem i Molde, reč je o sportu. Ovde postoji istorija mržnje između dva kluba. To je skoro bitka na život ili smrt. Srećan sam što sam to doživeo.

Navikava se napadač crveno-belih i na rad sa trenerom Dejanom Stankovićem.

- Ovo je sasvim druga kultura. Treniramo vrlo jako i u sred sezone, iako imamo mnogo utakmica. To je srpski mentalitet, i morate da izdržite. Nema ovde lakog oporavka. Kada odigramo utakmicu, već sutradan treniramo jako.

Ohi, napadač Crvene zvezde, na 166. večitom derbiju / Foto: M. Vukadinović

Ohi bi u junu mogao da odmeri snage sa Srbijom, pošto Norveška igra protiv "orlova" u Ligi nacija.

- Nisam mnogo o tome razmišljao, ali postoje ljudi ovde koji su me pitali da li ću igrati za Norvešku protiv Srbije. Norveška ima veliki broj kvalitetnih napadača, i nije uopšte lako nekome zauzeti mesto. Samo moram da radim posao najbolje što mogu. Ako budem davao golove, pratiće me - zaključio je Ohi.

Norvežanin je od dolaska na "Marakanu" odigrao četiri utakmice i postigao dva gola. Priliku da popravi učinak imaće u četvrtak (15 časova) kada Zvezda gostuje Voždovcu.

BONUS VIDEO: Bakljada navijača Zvezde posle vodećeg gola na 166. derbiju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!