NA POBEDU I U HUMSKOJ: Strelac iz Praga Kvinsi Menig nada se da će Partizan savladati Spartu i u Beogradu

M. BLAŽIĆ

18. 02. 2022. u 22:23

JEDAN sjajan potez Zdjelara, ista takva reakcija Meniga, i Partizan pred revanš na svom stadionu ima rezultat koji kroz širom otvorena vrata pruža pogled ka narednom nivou "igrice" u Ligi konferencija (1:0).

НА ПОБЕДУ И У ХУМСКОЈ: Стрелац из Прага Квинси Мениг нада се да ће Партизан савладати Спарту и у Београду

FOTO: FK Partizan

Šahovsko nadmudrivanje sa praškom Spartom u njenom dvorištu zatvoreno je "matom" u dva poteza, pa su crno-beli konačno izašli iz okvira standardnih evropskih priča u kojima su gradili mnogo, da bi se na kraju jednim potezom sve srušilo.

isciplinovana i taktički besprekorna Stanojevićeva četa je pokazala da je preležala dečje bolesti i da na ovom nivou evropskog fudbala i te kako dobro može da napravi balans između utiska i učinka. Borbenost i agresivnost su nadjačali lepotu u igri i Partizanu doneli značajnu dozu optimizma da će u četvrtak uveče (18.45), kao i u februaru 2005. preskočiti prvu prolećnu prepreku. Interesantno je da su ta pobeda u Dnjipropetrovsku i ova preksinoć u Pragu jedina dva trijumfa srpskih klubova na gostovanjima u eliminacionoj fazi od raspada SFRJ.

- U nedelju imamo važnu utakmicu u ligi, pa Spartu u četvrtak, pa u nedelju... znate već šta igramo u nedelju. Sparta je vrlo dobar tim, dobar miks iskusnih i mladih igrača, ali i mi smo dobri. Znao sam da će biti 50:50 na početku, ali sam znao i da će nam se ukazati šansa. Pobedili smo i nadam se da ćemo pobediti i u četvrtak i proći dalje - istakao je u kratkoj analizi dešavanja na "Letni" strelac jedinog gola Kvinsi Menig.

Pretrčao je Miloš Jojić i u Pragu mnogo kilometara, ali ga, ruku na srce, lopta često nije slušala.

- Oni nisu imali konkretne i opasne šanse. Znali smo i pre meča da odlično trče, traže dubinu i vole duel igru. Mogli smo da damo još koji pogodak, ali sada nema više vremena za razmišljanje, očekuju nas novi izazovi. Timski duh nas je krasio kroz ceo meč i baš to je najozbiljniji faktor koji nam je doneo pobedu - utisci su Jojića posle velikog minimalca.

Šest minuta pre kraja, iskusni vezista je mogao da duplira prednost crno-belih i tako praktično stavi tačku na neizvesnost uoči revanša u Humskoj.

- Bežala mi je ta lopta, jurio sam je i udario špicom, ali se ispostavilo da nisam doneo dobru odluku jer je golman bio preblizu. Šteta - kaže Miloš.

Nastavak paklenog februara donosi superligaški duel sa Radničkim iz Kragujevca, pa revanš sa Spartom, odmah zatim i večiti derbi 27. februara.

- Idemo meč po meč, ali činjenica je da smo napravili sjajnu uvertiru. Očekuje nas izuzetno težak susret u nedelju protiv Radničkog, koji nema šta da izgubi. Došao im je trener Lalatović, pokušaće da ih trgne, ali verujem u našu pobedu. Ne razmišljamo mnogo o narednim utakmicama, sada nam je samo ova u glavi.

Optimista pred revanš u Beogradu je i Nemanja Miletić, čija je defanzivna rola u Pragu bila gotovo besprekorna.

- Prvo poluvreme je završeno, očekuje nas drugo. Imamo dobar rezultat pred revanš. Mislim da smo u Pragu pokazali karakter do poslednjeg minuta. Možda nije bilo lepo za oko, ali je svaki igrač dao maksimum i mislim da imamo dobre šanse pred našim navijačima za osminu finala - podvukao je stameni defanzivac. 

ČEKAJU ROMA, REN, AZ ALKMAR...

ŽREB za osminu finala Lige konferencije biće na programu u petak u 13 časova. Ukoliko Partizan ostane neporažen u beogradskom revanšu protiv Sparte, dan kasnije bi za rivala mogao da mu "zapadne" jedan od osam pobednika grupne faze ovog takmičenja. Reč je o AZ Alkmaru, Fejenordu, Kopenhagenu, Gentu, Bazelu, LASK, Renu i Romi. Utakmice osmine finala su na programu 10. i 17. marta.

BONUS VIDEO - Navijači Partizana i Sparte zajedno uzvikuju "Kosovo Srbija"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!