OVERMARS GODINAMA UZNEMIRAVAO KOLEGINICE: Slavni fudbaler "napadao" 11 žena

Đ. S.

09. 02. 2022. u 10:00

PANDORINA kutija otvorena je izlaženjem u javnost Marka Overmarsa (48) i priznavanjem krivice za nedoličan odnos prema koleginicama u fudbalskom klubu Ajaks.

ОВЕРМАРС ГОДИНАМА УЗНЕМИРАВАО КОЛЕГИНИЦЕ: Славни фудбалер нападао 11 жена

FOTO: EPA

Klupko o užasnom ponašanju čuvenog holandskog fudbalera dodatno je odmotano posle izjava čak 11 žena koje su u razgovoru za portal "NRC" otkrile sve detalje Overmarsovih bahanalija, ali i dodale da Mark nije jedini koji se vulagrno i neprimereno odnosio prema zaposlenim damama na "Johan Krojf areni".

Jedna od onih koje su pokazale prstom na Overmarsa (identiteti svih sagovornica portala "NRC" skriveni su za javnost) istakla je da bi sve počinjalo komplimentima o izgledu i oblačenju, da bi zatim u privatnim prepiskama, dojučerašnji sportski direktor Ajaksa pozivao na privatne sastanke. Overmarsove grozote išle su toliko daleko da je iz toaleta u klupskim prostorijama, slao slike polnog organa nekadašnjim koleginicama.

- Mi smo imali uvid u razgovore na "Vocap" aplikaciji i videli smo poruke i fotografije koje imaju direktne konotacije sa seksualnim sugestijama. Čak i one žene koje su se žalile su ignorisane od strane ljudi u vrhu kluba - piše u tekstu portala "NRC".

Mark Overmars/Foto: EPA

Inače, Overmars, koji je oženjen i ima dvojicu sinova, prihvatio je krivicu i priznao da je prešao granicu. A te radnje, odvijale su se duže vreme, neke od oštećenih žena kažu čak i godinama, a tek u decembru je klupko počelo da se odmotava.

Ipak, osvajač Lige šampione 1995. sa Ajaksom, nije jedini koji je učestvovao u neprimerenim radnjama. Jedna od žena koja je odlučila da istupi, istakla je da određeni procenat muškaraca u velikanu iz Amsterdama podrugljivim i seksističkim komentarima baca ljagu na ime kluba.

- Radi se o ogromnoj moći u ovim odnosima. Ako sve to ne prihvatiš, vrlo brzo odeš. Seksizam je u kulturi ovog kluba - istakla je jedna od sagovornica portala "NRC".

VELIKA KARIJERA

OVERMARS, koji je posle otkrivanja skandala podneo ostavku na mesto sportskog direktora Ajaksa, imao je veliku karijeru. Za Holandiju je u 86 mečeva postigao 17 golova, a sa "kopljanicima" i Arsenalom osvojio je deset trofeja.

ZVALI GA "NAPALjENI ROĐAK"

ŽENE koje su pričale za portal "NRC" istakle su da se Overmars često ponašao kao osobenjak, dosta vremena provodio sam u kancelariji, a imao je nadimak "napaljeni rođak". Međutim, kada bi se pojavio u društvu, krenuo bi sa lascivnim komplimentima i brzo započinjao sa konkretnijim potezima.

BONUS VIDEO: ZLATNA LOPTA FSS: Dušan Tadić prima priznanje od FSS

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati