BBB TUGUJU: Preminuo ljubimac navijača Dinama koji je govorio da bi radije prosio ispred Zagrebačke katedrale nego igrao za Zvezdu (FOTO)

Novosti online

12. 01. 2022. u 21:06

ČLAN slavne generacije zagrebačkog Dinama koja je 1967. godine osvojila Kup sajamskih gradova, Stjepan Lamza, peminuo je u 82. godini.

БББ  ТУГУЈУ: Преминуо љубимац навијача Динама који је говорио да би радије просио испред Загребачке катедрале него играо за Звезду (ФОТО)

FOTO: YOUTUBE/GNK DINAMO OFFICIAL TV

Popularni "Štef" rođen je u Sisku 23. januara 1940. godine. U Dinamu je proveo najveći deo karijere, sedam godina.

Bio je jedan od ključnih igrača u pohodu na Kup sajamskih gradova, koji je do danas ostao jedini međunarodni hrvatski fudbalski trofej. Posebno se pamti njegova partija u polufinalu protiv Ajntrahta, kad je Dinamo u neverovatnoj drami nadoknadio poraz u Nemačkoj (3:0) i s 4:0 otišao u finale.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jutarnji.hr (@jutarnji.hr)

Nakon te utakmice doživeo je tešku povredu prilikom slavlja. Pao je s balkona sobe i više nikad nije igrao na nivou na kom je bio pre toga.

Važio je  za jednog od najboljih driblera bivše Jugoslavije. Igrao je još za Segestu, Zagreb, Branik Maribor, Rijeku, Šateru i Kroaciju Melburn.

Bio je i ostao najveći ljubimac Dinamovih navijača, najviše zbog kontroverzne rečenice  koju je navodno izgovorio kada ga je 1960. godine dok je još bio igrač Branika iz Maribora, tražila i Crvena zvezda:

"Radije bih prosio pred zagrebačkom katedralom nego igrao za Zvezdu" - rekao je Lamza potpisujući za Dinamo koji ga je navodno celo leto skrivao po Zagrebu, jer su se čelnici modrih plašili da im ga Zvezda ne "ukrade".

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)