ZVEZDA NAGRADILA NAJBOLJE: Izabran najbolji fudbaler godine, ali to nije sve (VIDEO)

Tanjug

31. 12. 2021. u 16:07

I na koncu 2021. održano je tradicionalno “Crveno-belo veče”, a zbog epidemiološke situacije nije bilo klasične proslave već je izbor obavljen u studiju klupske televizije. Tom prilikom dodeljene su nagrade za najboljeg igrača i najlepši gol godine, kao i za najbolje fudbalere po generacijama iz Omladinske škole crveno-belih.

ЗВЕЗДА НАГРАДИЛА НАЈБОЉЕ: Изабран најбољи фудбалер године, али то није све (ВИДЕО)

foto: EPA

Kada je u pitanju titula najboljeg igrača u kalendarskoj 2021. godini nagrada je pripala Mirku Ivaniću.

Ofanzivni vezni fudbaler je postao jedan od lidera tima uživajući potpuno poverenje stručnog štaba na čelu sa Dejanom Stankovićem.

U prethodnoj sezoni bio je najbolji strelac Zvezde, a u skladu sa tim dodeljena mu je nagrada “Bora Kostić” koja se tradicionalno uručuje najefikasnijem igraču na kraju takmičarske godine. Tokom jesenjeg dela šampionata fudbaler rođen u Bačkom Jarku je nastavio sa svojim sjajnim partijama i na putu je da ponovi uspehe na ličnom planu u odnosu na prethodnu sezonu. Svojim driblizima, odličnim pregledom igre, kao i efektnim golovima u velikoj meri je doprinosio trijumfima Zvezde. Dvadesetosmogodišnji igrač je zabeležio 131 nastup u crveno-belom dresu, a uz to postigao 39 pogodaka i upisao 27 asistencija.

 
Najlepši pogodak u godini koja se bliži kraju postigao je upravo fudbaler koji je izabran za najboljeg u 2021. godini. Gol Mirka Ivanića na stadionu “Rajko Mitić” protiv bugarskog predstavnika Ludogoreca u okviru petog kola grupne faze Lige Evrope je zasluženo proglašen i najlepšim. Presekao je vezni fudbaler loptu na sredini terena, a potom prelepim šutem sa 25 metara pogodio same raklje za veliko slavlje Zvezdinih navijača. Pogodak Ivanića je potom ušao u konkurenciju za najlepši gol grupne faze drugog po jačini takmičenja na Starom kontinentu.
 
Kao i prethodne godine dodeljene su nagrade za najbolje fudbalere po generacijama iz Omladinske škole, a dečaci koji su uspeli za nijansu da se izdvoje u odnosu na svoje vršnjake su:
 
1. Marko Lazetić (2004. godište, napadač) - najbolji omladinac;
2. Mateja Bubanj (2005. godište, napadač) - najbolji kadet;
3. Veljko Vukojević (2006. godište, krilni napadač) - najbolji mlađi kadet;
4. Jovan Miladinović (2007. godište, golman) - najbolji pionir;
5. Vasilije Kostov (2008. godište, napadač) - najbolji mlađi pionir;

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRES U MINHENU: Legenda Reala preuzima Bajern, postavio samo jedan uslov!