SRBIN JE TURSKI SULTAN: Majstorija petom za TV špice (VIDEO)

Novosti online

26. 12. 2021. u 17:16

ALEKSANDAR Pešić igra fudbal života! Srbin je zaludeo Turke, koji iz sedmice u sedmicu pišu o lakoći postizanja golova, jednog momka koji ne nosi dres istanbulskih velikana.

СРБИН ЈЕ TУРСКИ СУЛТАН: Мајсторија петом за ТВ шпице (ВИДЕО)

Foto: EPA

Nekadašnji napadač Crvene zvezde postigao je danas 11. gol u turskom prvenstvu za Karagumruk, što je bilo dovoljno njegovom timu za osvajanje boda na gostovanju Alanji - 1:1 (0:0).

Pešić je izvanredno u 71. minutu reagovao na centaršut Jurea Balkoveca i petom iz trka postavio konačan rezultat meča. 

Srbinu je ovo bio 18. meč u tamošnjem Super ligu i ukupno 10. klub protiv kojeg je uspeo da se upiše u strelce.

Koliko je ovo veliki poduhvat, potvrđuje i činjenica da je Karagumruk ove sezone postigao ukupno 26 golova na 19 utakmica, što znači da je gotovo svaki drugi pogodak ekipe Atilaja Džanela postigao upravo Aleksandar Pešić.

Karagumruk je tek na 11. mestu sa sedam pobeda, i po šest remija i poraza, a ovo je bio drugi uzastopni remi ekipe. Pešić je ugovorom vezan za ekipu iz Istanbula do leta 2023. godine, ali nema sumnje da je svojim partijama privukao pažnju, ne samo velikih klubova iz Turkse, već i širom Evrope.

Pešić je ovo druga najefikasnija sezona od odlaska iz Crvene zvezde. Dvocifreni učinak imao je 2019. godine u Seulu, kada je postigao 10. golova na 26 utakmica. Sada je došao do cifre od 11 pogodaka i tu nema nameru da se zaustavi.

Srbin je prvi strelac šampionata, dva gola je pobegao Stefanu Okaka Čuki iz Bašakšehira i Andreasu Kornelijusu iz Trabzona, dok su na cifri od osam datih golova Umut Bozok, Mame Tijam i Ajub El Kabi.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije