KANGA DOBIO SRPSKI PASOŠ: Zvezda otvara prostor za nove akvizicije iz inostranstva

Novosti online

21. 12. 2021. u 20:46

TRENER Crvene zvezde Dejan Stanković imaće brigu manje kada na proleće bude sastavljao ekipu za utakmice domaćeg šampionata.

КАНГА ДОБИО СРПСКИ ПАСОШ: Звезда отвара простор за нове аквизиције из иностранства

FOTO: M. Vukadinović

Vezista crveno-belih Gelor Kanga (31) nema više status stranca pošto je i zvanično dobio državljanstvo Srbije, a ova informacija je objavljena u "Službenom glasniku".

Reprezentativac Gabona ispunio je uslove za dobijanje našeg državljanstva i sada će u Superligi Srbije igrati kao "domaći igrač". U prvom mandatu, Kanga je Zvezdin dres nosio od leta 2016. do januara 2018, a vratio se 2020 . Za klub sa "Marakane" ukupno je odigrao 124 meča na kojima je postigao 24 pogotka i zabeležio 37 asistencija. Lepo mu je ovde i već je najavio da planira po završetku karijere da ostane da živi u Srbiji.

Nedavno je i El Fardu Ben na sličan način "postao Srbin", ove zime Dioni i Bakajoko se vraćaju sa pozajmice u svoje klubove, tako da se u Zvezdinom timu upražnjavaju mesta za nove akvizicije.

Norvežanin Ohi biće prvo pojačanje, a biće ih još nekoliko, što je i najavio generalni direktor Zvezdan Terzić, jer je cilj da ekipa dobije na kvalitetu za dvoboje u Ligi Evrope i pre svega bitkama za odbranu titule.Na listi želja našao se i Falaje Sako, desni bek portugalske Vitorije Gimaraeš i reprezentacije Malija, ukoliko njegov sadašnji tim spusti cifru za obeštećenje od dva miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024